SERIÁL: Lucifer - Promo

Článek od: Tereza Kadečková - 04.09.2015

Člověk se oprávněně bojí, když někdo sáhne po knize či komiksu a rozhodne se udělat filmovou nebo seriálovou adaptaci. V mnoha případech to nedopadá dobře a světlých výjimek je jako šafránu. Seriálu na motivy komiksu Lucifer se fanoušci taky báli jako čert kříže. Naštěstí po promo epizodě strach trochu opadl.

Vládce Pekel se rozhodne, že ho život v Pekle nebaví a radši si v Los Angeles založí klub Lux. Nezajímají ho záležitosti Nebe a Pekla, chce mít svůj klid a své schopnosti chce používat jen pro své vlastní potěšení. Prostě si dělá, co chce. Jenomže to se samozřejmě nelíbí Nebi, které chce za každou cenu udržovat rovnováhu.

Postavu Lucifera jsme mohli poprvé potkat v komiksu Sandman od Neila Gaimana. Postava byla zajímavá natolik, že se jí později ujal Mike Carey a přenesl ji do vlastní série Lucifer, na kterou i u nás můžete najít recenze. Vládce pekel se stal velmi oblíbeným, tak není divu, že se po něm brzy natáhly spáry scénáristů. Tom Kapinos nám tak přinese sérii, která bude, doufejme, stát za to.

První epizoda totiž nasadila laťku pěkně vysoko. Je tady pro seznámení s charaktery a svou práci vykonala na výbornou. Lucifer se rozhodne vyřešit vraždu své známé, jenomže jeho neortodoxní metody se nelíbí policejní vyšetřovatelce Chloe, se kterou spojí síly. Samotný příběh první epizody není nic objevného, ale jako základní kámen seriálu bohatě stačí.

Charaktery nás totiž donutí zapomenout na to, že je děj průměrný. Lucifer si dělá, co chce, dělá to s grácií a humorem, a navíc nemá svědomí. Nebo se aspoň snaží tvářit, že nemá svědomí, protože ani andělé ani démoni nejsou spokojení, zdá se jim, že na Zemi moc zlidštěl. Jeho představitel Tom Ellis udělal výbornou práci a fanoušci mu snad odpustí i to, že nemá blond vlasy.

Chloe je pro změnu vyšetřovatelka, která si snaží dobýt své místo na výsluní, i přes svou kontroverzní minulost. Taky, jak se zdá, na ni neplatí Luciferovi triky a jeho to nepřestává fascinovat. Lauren German ji ztvárnila lidsky a reálně. Uvěříte jí, že má plné zuby Luciferových výtržností, i její vnitřní boj nevrazit ho za mříže anebo rovnou do blázince, když všem tvrdí, že je kníže pekla.

Promo epizody mají diváky nalákat na seriál. U Lucifera je mise splněna. Vždyť jeho hodnocení na IMDB vystoupalo na 8,8 hvězdiček. Má všechno, co má mít. Humor, zajímavé charaktery a slib rozvinutí děje do budoucna. Jak to dopadne dál, nejde předvídat, ale prvnímu dílu se povedlo sérii nastartovat víc než dobře a s chutí ho každému doporučím.

Komentáře

Vrhla jsem se na první díl hlavně kvůli Tomu Ellisovi, byla jsem zvědavá jak se popere s rolí pekelníka. Nemohu si pomoct, ale působí na mě stejně jako "věčněsjetý" macho doktor v Rush. Jen teď by měl být macho poněkud většího kalibru, tak snad se dál ukáže, co dovede :-) A jelikož tyhle suverénní  týpky mám ráda, těším se velice na další díly.

Přidat komentář