AKCE: Nepřátelé zaútočí v Městské knihovně v Praze

Článek od: Redakce - 02.06.2015

Léto v Městské knihovně v Praze odstartuje série žánrových filmů, promítaných v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí pod souhrnným názvem Mini sci-fi fest. V rozmezí od 2. do 16. června se diváci mohou těšit na pět nových snímků, zahrnujících i premiérovou projekci filmu Jurský svět a jeden starší, dnes již kultovní snímek, Moon.

 

Festival uvede snímek Ex Machina. Vypráví příběh Caleba, kterého jeho zaměstnavatel, geniální vědec Nathan využije pro svůj technologický experiment. Caleb tak potkává Avu, unikátního robota s umělou inteligencí. Jak moc dokáže být Ava lidská či jak se Caleb vyrovná se svou rolí pokusného morčete, se diváci mohou přijít podívat v sobotu 2. června.

 

Moon, promítaný 3. června, je jediným snímkem tohoto festivalu, který nevznikl v letošním roce. Dnes již kultovní vědeckofantastický snímek promítáme pro pravověrné fanoušky z klasické 35 mm filmové kopie.

 

Na středu 10. června je připravena mysteriózní novinka, v níž hlavní roli ztvárnil George Clooney. Společně s Britt Robertsonovou se vydává na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka“. Film je promítán s českým dabingem.

 

Ve čtvrtek 11. června se fanoušci dinosaurů Stevena Spielberga dočkají premiéry nového snímku Jurský svět. Film, promítaný ve 3Ds dabingem, nás opět zavede do zábavního parku. Tentokrát vše klape jak má, ale jen do té chvíle než mezi praještěry přibyde nový, geneticky vylepšený druh dinosaura – Indominus Rex.

 

Po krvelačných prehistorických příšerách si mohou diváci odpočinout u vtipné animované komedie Konečně doma, promítané v dabované verzi ve 3D. Buvové, mimozemští vetřelci s mnoha chapadýlky místo nožiček, kteří dosud putovali mezigalaktickým prostorem, dorazí na naši krásnou modrou planetu v sobotu 13. června.

 

Festival uzavře v úterý 16. června dlouho očekávaný comeback Šíleného Maxe, který se pustí do zběsilé honičky s pouštními gangy. Mela Gibsona nahradí Tom Hardy, který ztvárnil např. postavu Bana ve filmu Temný rytíř povstal. Po jeho boku stane Charlize Theronová.

 

Nenechte si ujít fantastický filmový zážitek.

Těšíme se na vás!

Přidat komentář