SOUTĚŽ: CYKLUS O MAGNÓLII: VYHODNOCENÍ + POZVÁNKA NA KŘEST

Článek od: Redakce - 24.10.2014

   Třetí a poslední správná odpověď zněla: Země, odkud pochází Magnólie se jmenuje Plavena (možno i Mořské císařství).

Vítězem třetího kola soutěže o další dobrodružství atraktivní zrzky Magnólie, kapesní vydání novely „Slza pro dračího pána“ z pera Haniny Veselé, se stává Josef JANÁK z Prahy.

Vítězem hlavní ceny, zahrnující dvě povídky s Magnólií (obě jsou součástí antologií her s příběhem, „Zločin a trest“ a „Ocel a krev“), román „Magnólie a démon“ a novelu „Slza pro dračího pána“, vše od nakladatelství Mytago, se stává Petra VENHÁČOVÁ z Olomouce.

Výhercům gratulujeme a pro ty, kteří nic nevyhráli, máme potěšující zprávu: můžete zkusit štěstí ještě jednou.

 POZVÁNKA NA KŘEST

V pražské Geekárně ve středu 29. října od 17:30 (GEEKÁRNA - kavárna/bar, kde se setkávají různí tvorové z různých světů a planet, občas i ze Země, Starokošířská 9, Praha 5) proběhne křest novely „Slza pro dračího pána“. Takže nesmutně, pokud se vám nezadařilo v naší soutěži, budete moct během křtu vyhrát ještě několik výtisků s podpisem autorky.  


První příběh této telepatky jste si mohli přečíst v roce 2011 a od té doby vycházely další - dohromady dvě povídky (obě jsou součástí antologií her s příběhem, „Zločin a trest“ a „Ocel a krev“), román „Magnólie a démon“ a „Slza pro dračího pána“, kterou chystá nakladatelství Mytago na říjen 2014. Součástí cyklu je také novela „Studená krev“, která vyšla jako e-kniha v roce 2013 a je volně ke stažení na serveru Palmknihy.

Slza pro dračího pána“ zahajuje řadu kolibřích knížek PULČÍK. V této zbrusu nové edici bude dán prostor i dalším autorům. Budou zde vycházet povídky z českého hráčského světa Asterion, v němž se příběhy o Magnólii odehrávají, ale i povídky mimo tento svět. 

 

Pravidla soutěže:

1.)   Správně odpovědět soutěžní otázku.

2.)   Vylosovaný vítěz každého kola obdrží  kapesní vydání novely „Slza pro dračího pána“.

3.)   Vítěz kola nemůže vyhrát v dalších kolech, ale může vyhrát hlavní cenu.

4.)   Hlavní cenu získá vítěz, který měl nejvíce správných odpovědí ve všech kolech soutěže. V případě více vítězů rozhodne los. 

5.)   Soutěžní kola budou uveřejňována na tomto webu s odstupem circa deseti dní.

6.)   Jméno vítěze kola bude zveřejněno vždy v následujícím kole. Jméno vítěze třetího kola a hlavní ceny se objeví ve výsledcích soutěže nejpozději do konce října.

Hlavní cenu tvoří následující tituly:

Antologie „Hry s příběhem I., Zločin a trest“, Mytago 2011

Antologie „Hry s příběhem II., Ocel a krev“, Mytago 2012

Román „Magnólie a démon“, Hanina Veselá, Mytago 2012

Chystaná novela „Slza pro dračího pána“, Hanina Veselá, Mytago říjen 2014

 

 

UKÁZKA Z NOVELY „SLZA PRO DRAČÍHO PÁNA“ :

 

S učenci na moři jsou jenom trable. Prvních několik hodin plavby stráví nad výlevkou, další den se ptají po koupelně, a když jim konečně dojde, že sladká voda je jen na pití, stěžují si, jak je kouše sůl. Teprve, když to vše přestojí, uvědomí si, že je námořní strava odporná a společnost posádky únavná. Asi v polovině plavby jim začne chybět sex. 

Univerzitní mistr Logar nebyl výjimkou. Seděli jsme v proutěných křeslech ve stínu plachet, kouřili vodní dýmku, popíjeli Veršinské bílé a znovu probírali strategii. Nad našimi hlavami vlál Žlutý drak – znak Ostrova Albatrosů a mezi stěžni plachtili racci. Bylo krátce před jarními dešti, což je jedno z mála období, kdy je v Plaveně příjemně. My měli za sebou únavnou plavbou přes tropy; lepší počasí jsme si nemohli přát.

„Mohla by být ukrytá hluboko pod zemí,“ řekla jsem a dolila si zbytek Veršinského. „Dnes na těch místech stojí císařský palác. Má to svou logiku, Logare. Lokality pro místa takového významu se pečlivě vybíraj. Možná nějaký mág vyčenichal zřídlo a…?“ 

 „Slza Modré luny,“ mírně zatajil dech čaroděj. Vzápětí se na jeho kulaté tváři mihl škleb: „A není jediná! Takové věci pod pokličkou neudržíš. Víš, kde jsem o ní četl? V pohádce!“

„To nic neznamená. Na pevnině se toho namluví. Přesto i pohádky mohou mít pravdivé jádro. Spousta suchozemců si myslí, že se lidé nemohou měnit v draky a...“

„A ty si myslíš co? Že z měsíce prší magické šutry jako žáby?“ přerušil mě dopáleně. „Promiň, ale tohle já nežeru. V tom bude něco víc.“

„Řekl nám přesně tolik, co vědět potřebujeme. Tebe to překvapuje? Když už nic jiného, aspoň poznáš Plavenu,“ poznamenala jsem sarkasticky. 

„Co já, ale ty…“ vyfoukl čaroděj dva ukázkové obláčky. „Těšíš se? Po letech uvidíš svou zem! Nejsi zvědavá, co se od té doby změnilo? Nebyla jsi tam deset let.“

„Šestnáct,“ upřesnila jsem kysele.

 

Soutěžní otázka k ukázce: Jak se jmenuje země, odkud Magnólie pochází?

 

Své odpovědi zasílejte do půlnoci 19. 10. 2014 na email sardensoutez@centrum.cz. Nezapomeňte uvést své kontaktní údaje a do předmětu napište Magnólie – finále.

Přidat komentář