POZVÁNKA: Americký spisovatel David Weber v ČR

Článek od: Redakce - 20.10.2014

HMS Phantom Group vás zve na setkání s americkým spisovatelem Davidem Weberem, které proběhne v listopadu 2014, kdy David Weber spolu s manželkou Sharon navštíví nejdříve Brno a následně i Prahu.

David Weber je autorem více než čtyřiceti sci-fi a fantasy románů. Jeho nejslavnější sérií je cyklus o Honor Harringtonové, důstojnici vesmírného námořnictva, která si získala fanoušky po celém světě (u nás vydává nakladatelství Polaris). David Weber a jeho manželka Sharon Rice-Weberová ČR navštívili v roce 2012 Festival Fantazie a tak se jim tu líbilo, že se rozhodli sem zavítat znovu letos v listopadu cestou z polského setkání fanoušků Falkon 2014.

David a Sharon dorazí do Brna 10. listopadu a 11. bude velká beseda v Knihovně Jiřího Mahena, jejíž součástí bude i autogramiáda.

 

Následující den 12. listopadu bude ještě samostatná beseda v knihkupectví Arrakis od 16:00

Kromě akcí pro fanoušky si budou David a Sharon prohlížet město. David jako historik se například těší, že si udělá výlet do Slavkova. V pátek 14. listopadu se potom přesunou do Prahy, kde bude tentýž večer samostatná autogramiáda od 18:00 v knihkupectví Fantasya. V sobotu 15. listopadu bude opět velká beseda spojená v s autogramiádou v hotelu Pyramida od 15:00 do 18:00.

V České republice je po USA druhá největší komunita fanoušků Davida Webera a jeho série o Honor Harringtonové na světě. David a Sharon mají k českým fanouškům velmi vřelý vztah. David Weber sám má také české předky (dívčí jméno jeho babičky bylo Dvorak).

 

 

David Weber v Brně - velká beseda – 11. listopadu

Kde: Knihovna Jiřího Mahena

Kdy: úterý 11. listopadu 16:00-18:00

David a Sharon budou na hodinu a půl dlouhém panelu odpovídat na dotazy fanoušků. Následovat bude autogramiáda.

 

David Weber v Praze – velká beseda – sobota 15. listopadu 2014

Kde: Hotel Pyramida (Praha 6-Břevnov)

Kdy: sobota 15. listopadu 15:00 – 18:00

Stejně jako v Brně, i v Praze bude David Weber odpovídat na dotazy fanoušků na besedě, na kterou naváže velká autogramiáda.

 

Partneři akce:

Festival Fantazie (www.festivalfantazie.cz)

Fan Base (www.starsinprague.cz)

Fantom Print (www.fantomprint.cz)

The Royal Manticoran Navy (www.trmn.org)

Knihovna Jiřího Mahena (www.kjm.cz)

HMS Phantom Group je česká komunita fanoušků světa Honor Harringtonové. Kromě pořádání klubových akcí a programu na setkáních fanoušků jako Festival Fantazie nebo Starcon také založila pravidelné akce zvané Bloodcon, kde fanoušci v kostýmech jdou hromadně darovat krev.

Stránky skupiny: www.hmsphantom.cz

E-mail: hms.phantom.crew@gmail.com

Telefon: 723 620 733 (Jan Kotouč, koordinátor akce)

Přidat komentář