Seriál Gotham se představuje

Článek od: Martin Stručovský - 06.05.2014

Žijeme v době komiksových adaptací. Před pár lety jsme dostali jeden dva komiksové filmy jednou ročně. Ale pak přišlo studio Marvel s prvním dílem Iron Mana a spustilo takovou malou komiksovou revoluci na filmovém plátně. Loni v září pak Marvel ukázal, že stříbrné plátno je mu malé a rozhodl se attackovat i televizní obrazovky pomocí seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., který pro ně napsal Joss Whedon. Jestli se povedl či nepovedl, to už nechám na vás. Pravda je ale taková, že tohohle úspěchu si všimla i další studia a rozhodla se, že si pro sebe taky uříznou pořádný kus koláče. Ponechme teď stranou chystané filmy a soustřeďme se na chystaný seriál Gotham,  který má už první trailer.

Gotham. O tomhle městě už určitě slyšel každý. Je to to město, v němž bojuje Batman proti Jokerovi a ostatním padouchům. Ano, přesně o tomhle Gothamu tu mluvíme. Zajímalo vás někdy, jak to vypadalo, než se Bruce Wayne stal Batmanem? Jaké bylo město a k čemu v něm došlo, než si Bruce nasadil poprvé superhrdinskou masku? Jak to vůbec všechno začalo? Ano, na tyto otázky nám poskytnul odpovědi už Nolanův Batman začíná. Ale přiznejme si to – to byly jen zlomky a film se víc soustředil na hrdinův výcvik. Takže pro ty z vás, které zajímají odpovědi na tyto otázky, je tu chystaný seriál Gotham. V něm se podíváme do doby před Batmanem. Do doby, než to všechno začalo.

Příběh budeme sledovat především přes optiku Jamese Gordona (Ben Mckenzie), ale dočkáme se i Bruce (David Mazouz), Alfreda (Sean Pertewee) a dalších ikonických postav. První fotky sice naznačovaly, že seriál bude zaměřený na mladší publikum, ale po zveřejnění prvního traileru musím změnit názor. Bude to drsné, syrové a celé to vypadá sakra dobře. Takže nezbývá doufat, aby to klaplo a Foxové seriál neodepsali, jako to udělali například nedávno se sci-fi detektivkou Almost human.

 

Přidat komentář