PR+LITERATURA: Plány nakladatelství Mytago na podzim

Článek od: Štěpán Jura - 14.10.2013

Před nedávnem nakladatelství Mytago vydalo další dva gamebooky. Již pátý dál Lone Wolfa Stín na písku a český gamebook Oddané srdce. Není lepšího čtení do špatného počasí než gamebook.

Říjen bude patřit naší redakční kolegyni Hanině Veselé, které vyjdou dvě novelky o Magnolii. První Studená krev vyjde pouze jako ebook, druhá Slza pro dračího pána pak jako vlaštovka nové skřítčí edice zaměřené právě na takovéto knižní miniatury.

V říjnu by měla i vyjít karetní hra Mocnosti ze světa Příběhů Impéria.

Nakladatelství má dále v plánu novou knižní řadu -  Knihy Odvahy a Fantazie. O té nám už řekne více samotný majitel nakladatelství, Jiří Reiter:

Nakladatelství Mytago připravuje zbrusu novou knižní edici zaměřenou na dobrodružnou literaturu s prvky fantastiky a mystiky. Rádi bychom se v této řadě věnovali tvorbědomácích autorů a příběhům stírajícím hranice žánrů. Edice nese název Knihy Odvahy a Fantazie – tedy KOF. Vzdáváme tak poctu známé knižní řadě KOD (Knihy odvahy a dobrodružství), na jejíchž titulech jsme vyrůstali a v jejímž duchu bychom také tak trochu chtěli navázat.

Sefirot Radek Hochmal
První román nové řady je dílem absolventa Literární akademie Josefa Škvoreckého. Autor se nechal inspirovat antikou, Kabalou a templářskou mystikou a stvořil originální příběh odehrávající se v alternativním historickém světě.

Duchové jezer Lucie Kučerová a Zbyněk K. Holub
Trojice příběhů od manželského páru autorů je plná dobrodružství, mystiky a indiánských pověstí. Ochutnejte Divoký západ z pohledu trapera, prospektorů nebo vlakového lupiče, i tak, jak ho dosud neznáte.

Finišujeme také dva tituly Ondřeje Netíka - Bílou lišku a Kejklíře podzimu (pokračování Kejklířů léta)

Na rok 2014 chystáme:

Stíny Erinu: Žraločí příliv Jan Č. Galeta

Erin, klenot Tary, zářící mezi modrými hlubinami moře a zelenými temnotami džungle jako zlaté slunce, láká mnohé síly, které se chtějí na jeho bohatství přiživit. Bude na Vločce a jejích spojencích, aby se těmto silám postavili – ať už na rozhoupaných palubách válečných lodí, ve stínech erinské noci nebo přímo v uličkách a průplavech města na ostrovech.

Hry s příběhem: Volání divočiny

Již třetíantologie povídek přinese příběhy o hraničářích, lovcích a stopařích, druidech a šamanech, o tajemných silách přírody, nástrahách divočiny a jejích divokých a nespoutaných obyvatelích. A těšit se můžete na prostředí několika nových světů!

Poslední záležitost není úplně žánrová - jedná se o pohádkovou knížku o čajových skřítcích. Text máme hotový, ale ještě ladíme ilustrace. Tento projekt bychom rádi zkusili financovat přes některý český "kickstarter", protože by mu slušela nějaká lepší výprava...

Komentáře

Přidat komentář