PR+CON: Wargamecon linie na Festivalu Fantazie 2013

Článek od: Štěpán Jura - 31.05.2013

Součástí Festivalu Fantazie v Chotěboři bude také linie Wargamecon, která začíná v pátek 5. července od 10:00 v hale Hlavního sálu a končí na témže místě v sobotu večer. Wargaming, neboli hraní si na válku pomocí modelů, se v Česku rok od roku rozrůstá. Už dávno není synonymem pro tuto zábavu pouze Warhammer, ale čím dál více se zde objevují a mezi hráči nachází velkou oblibu, další tituly. Na stole tak lze velet tlupám steampunkových robotů, vzít na hlavu admirálskou čepici a s flotilou porazit nepřítele na moři, či usednout do kokpitu letadel a zažít souboj rytířů nebes nad zákopy první světové války.

„Na Festivalu Fantazie už bylo několik podobných programů, ale ty se věnovaly především hře Warhammer 40 000 a jejímu fantasy klonu. Čas však pokročil a do Česka se dostávají nové a nové herní systémy, které lákají jak nové hráče, tak přeběhlíky z Warhammeru. Proto jsme se rozhodli pojmenovat tuto linii Wargamecon, abychom tak pokryli alespoň část her, které se tu hrají a vyskytují,“ vysvětluje jeden z organizátorů linie Lukáš Shadowulf Vaníček.

Na Wargameconu čeká účastníky výběr nejhranějších a nejoblíbenějších her v Česku, ukázkové hraní, přednášky o herních světech i pravidlech a spolu s přednášejícími se také ponoří i do historie wargamingu či modelaření.

„To je vlastně druhá část Wargameconu. Není to jen o hrách, ale také o wargamingu obecně, o jeho historii i o tom, co člověk potřebuje k tomu, aby začal hrát,“ dodává další z organizátorů Štěpán Potan Jura.

Program linie Wargamecon je doslova nabitý a po oba dva dny neskoční dříve než v jedenáct hodin večer. Každou hodinu organizátoři zaplnili přednáškami i besedami. Úplný laik tak postupně zjistí, že hraní si s vojáčky je zábavné a že existuje velká skupina lidí, která nekouše a ani neobětuje temným bohům (až na výjimky), se kterou se dá hrát a skvěle bavit.

Přidat komentář