PR+FILM: Hobita přivítají o půlnoci nacpaná kina

Článek od: Anonym - 10.12.2012

Hobita přivítají o půlnoci nacpaná kina 

Kino IMAX bude 2x denně uvádět 9 minut dlouhou ukázku ze StarTrek Into darkness

30 vyprodaných, 14 téměř plných sálů na půlnoční uvedení Hobita a k tomu obří kino IMAX vyprodané během několika desítek minut předprodeje hlásí největší síť multikin u nás Cinema City. Kina přidávají stále nové sály a lístky k prodeji tím přibývají, leckde se bude hrát v celém kině. Dva dny před premiérami plánuje síť Cinema City odehrát půlnoční představení Hobita v 80ti sálech.

Přestáváme se pomalu bavit o vyprodaných jednotlivých sálech a bavíme se o vyprodaných celých kinech,“ potvrzuje s nadsázkou marketingový manažer multikin Cinema City Robert Švec. „Lístky ještě jsou, ale koncentrace diváků v kinech v jeden čas bude nepřekonatelná, to je jisté už teď.“

Extrémní zájem je v Brně, sedmisálový Velký Špalíček je kompletně vyprodaný, v desetisálové Olympii zbývají poslední desítky vstupenek. Půlnoční projekce filmových hitů jsou stále populárnější, po velkém zájmu nedočkavých diváků o bondovku Skyfall nebo o poslední díl Twilight však Hobit posouvá hranice návštěvnosti o velký kus.

Revoluční verze Hobita se představí i v centru Prahy

Multikino Cinema City Slovanský dům uvede film Hobit v novém formátu HFR 3D, kterým se režisér Peter Jackson snaží změnit natáčení filmů.

Formát High Frame Rate nebo také 48fps ( 48 frames per second ) je v souvislosti s Hobitem velmi diskutované téma. Někteří hovoří o další revoluci a převratu v natáčení a uvádění filmů, jiní jsou z výsledku naopak rozpačití. Hobit v této verzi je celosvětově distribuován v limitovaném množství a nejnovější zpráva hovoří o tom, že tuto novinku budou moci zhodnotit i diváci v centru Prahy.

Hobit ve formátu 48 fps poběží v centru Prahy v multikině Cinema City Slovanský dům, které ho takto uvede ve 3D verzi ve dvou svých největších sálech 2 a 3.  Zprávu potvrdil marketingový manažer kin Cinema City Robert Švec „Definitivní ano jsme se dozvěděli v pátek. Nejdříve jsme museli o HFR verzi projevit oficiální zájem, provést potřebné technické úpravy projektorů a testovací projekce. Pak jsme čekali na vyjádření distributora, že česká verze ve 48fps formátu bude pro nás připravena,“ přibližuje dále Švec.

Filmy bývají natočené a uváděné v rychlosti 24 políček za jednu vteřinu ( 24 fps ). High Frame Rate nebo také 48fps ( 48 frames per second ) nabízí dvojnásobný počet políček, které vytvoří jednu vteřinu filmu. Film v tomto formátu je ostřejší, jasnější  a redukuje rozmazaný obraz při akčních sekvencích. Celkově by se měl blížit tomu, co vidí lidské oko ve skutečném světě.

Reakce na první ukázky v tomto formátu na CinemaConu letos na jaře byly spíše rozpačité, ohlasy na premiéru na Novém Zélandu, která proběhla ve 48fps, byly už mnohem lepší. Zda Hobit znamená revoluci ve filmování nebo jde pouze o experiment, mohou posoudit i diváci multikina Cinem a City ve Slovanském domě.

Kromě 3D verze Hobita a 2D verze s titulky a českým dabingem bude Cinema City Slovanský dům stejně jako Cinema City Velký Špalíček v Brně uvádět film Hobit i ve 3D v originálním znění bez českých titulků.

IMAX bonusy

Do kin na půlnoční projekce se chystají i skupiny fanoušků v kostýmech. Ti, kteří přijdou v kostýmu do kina IMAX v Praze, se mohou těšit na dárek v podobě plakátu ze speciální limitované edice, kterou vydala pouze kina IMAX u příležitosti půlnočních projekcí.

Na obřích plátnech kin IMAX má Hobit ve 3D verzi ambice stát se filmovou událostí od premiéry Avatara. Uvedení Hobita v pražském velkoformátovém kině bude ovšem pro české diváky výjimečné i ze dvou dalších důvodů.

Jako jediné kino u nás bude film promítat ve 3D formátu v originálním znění s titulky.  

Druhé lákadlo má překvapivý název: StarTrek. Výhradně kino IMAX v Praze bude totiž uvádět exklusivní ukázku z filmu StarTrek into Darkness v délce 9 minut. Vzhledem ke své délce a délce filmu Hobit poběží ukázka jen 2x denně, vždy od 10:00 a 20:00 hodin. Nový StarTek režiséra J. J. Abramse bude mít v kinech premiéru v květnu 2013.

U velkých blockbusterů jde o stále častější strategii. Podobnou cestu zvolili například tvůrci filmu Temný rytíř povstal, kteří pouštěli v kinech IMAX úvodní sekvenci filmu s více než půlročním předstihem. Obří plátno kin IMAX pomáhá filmům zdůraznit velkolepé scény a jedinečnost daného titulu.

Přidat komentář