PR+CON: Pražskou Lhotku koncem října ovládne popkultura a videohry

Článek od: Anonym - 02.10.2012

Osobní setkání se zahraničními filmovými a seriálovými herci, testování herních novinek na konzolích i PC, hraní deskových a karetních her, nebo křty knih a besedy se spisovateli v žánrech sci-fi, fantasy a horor. Na to vše se mohou těšit návštěvníci během pětidenního programu festivalu FanCity 2012, který se i letos uskuteční v pražském KC Novodvorská od 24. do 28. října.

Program festivalu bude rozdělen do několika linií, mezi nimiž nebudou chybět nejrůznější workshopy ani odborné přednášky na téma nejslavnějších sci-fi filmů a seriálů.

„Prvním potvrzeným zahraničním hostem FanCity je zpěvačka Marian Call žijící na Aljašce, která je známá především vlastními písněmi inspirovanými seriály jako Firefly nebo Battlestar Galactica,“ prozradil ředitel festivalu Václav Pravda.

Marian se sama řadí mezi vášnivé fanoušky (geeky) a proto nejčastěji vystupuje na různých zahraničních conech a jiných slavných akcích světového fandomu. Na pražský festival FanCity zavítá v rámci svého prvního evropského turné, které financovala přes Kickstarter kampaň, tedy její fanoušci mohli pomocí příspěvků ovlivňovat místa a země, kde vystoupí.

Jako hudební nástroj jí slouží plechovka s kočičími ostatky.

Americká hudebnice používá jako doprovod ke svému zpěvu i netradiční a kontroverzní hudební nástroje jako třeba psací stroj, ale i plechovka s ostatky zpěvaččiny kočky. Na přehlídce chystá vystoupení při zahájení festivalu ve středu 24. i v pátek 26. října.

Pětidenní vstupenka je v předprodeji od 600 korun, děti do 12 let vyjde lístek na polovinu.

Loňský program, kterého se zúčastnil například herec Danny John-Jules, který se proslavil rolí Kocoura v britském sci-fi sitcomu Červený trpaslík, či režisér Juraj Herz v rámci hororové sekce, na akci přilákal téměř 1.200 návštěvníků. Letos pořadatelé očekávají minimálně dvojnásobnou účast.

Více informací na www.fancity.cz.

VIDEO:

FanCity navazuje na desetiletou tradici s původním názvem Festival fantazie Speciál, který se konal v městečku Chotěboř na Vysočině. Patřído série spolu s Festivalem fantazie (od 1996) a PragoFFestem. První ročník redesignovaného festivalu se uskutečnil v roce 2011 v prostorách KC Novodvorská na pražské Lhotce. Hlavními hosty se vedle tuzemské elity spisovatelů v žánrech sci-fi, fantasy a horor stali zejména zahraniční herci Danny John-Jules (Kocour v Sitcomu Červený trpaslík) či Tony Amendola (představitel jaffského mistra Bra‘taca z Hvězdné brány) a herečky Georgina Leonidas (postava Katie Bell z Harryho Pottera) a Rekha Sharma (Tory Foster ze seriálu Battlestar Galactica).

Přidat komentář