MEJLEM: CONiáš? CONec světa!

Článek od: Míla Linc - 10.09.2012

Předpovědi jsou různé, jedno je však jisté – konec světa se blíží. V sobotu 15. 9. 2012 můžete být u toho, když budeme vybízet k panice, ale tyto předpovědi i vědecky vyvracet. Šestý CONiáš v Městské knihovně v Praze láká právě na fenomén konce světa.

Pozvaní hosté pohovoří o tom, proč konec světa přijde či nepřijde, uvidíte všemožné konce světa ve filmech, seznámíte se s knihami, kde se konec světa v libovolné podobě objevuje. Na apokalypsu nás připraví Armáda České republiky – těšit se můžete na zhuštěný kurz přežití přímo od odborníků z Vojenské akademie ve Vyškově. A na druhou stranu vás Leoš Kyša přesvědčí, že vlastně žádný konec světa nepřijde, protože podle různých předpovědí jsme jich „prošvihli“ už aspoň tisíc. Nabídneme pohled do kultury starověkých Mayů a spolu s Eleni Dimelisovou budeme hledat odpověď na otázku, jak to s tím jejich kalendářem vlastně je. Náladu pozvedne Honza Kantůrek, který se ponoří do apokalyps Zeměplochy Terryho Pratchetta. Úplně nakonec proběhne velká diskuse mezi všemi zúčastněnými – hosty i diváky. Programem provází Martin D. Antonín (všichni doufáme, že si letos nenechá své báječné botky doma v botníku).

I letos je připraven doprovodný program v podobě her, prodeje knih a kuloárního setkávání. Doma nezapomeňte ani knihy, které už máte z oblasti sf a f přečtené – v rámci Coniáše probíhá i Den pro výměnu fantastiky. Tak neváhejte a přijďte. Pokud mají Mayové pravdu, mohlo by to být naposledy.

Kdy? 15.9. od 10:00 do 21:00 hodin. Kam? Ústřední knihovna MKP (Mariánské náměstí 1, Praha 1). Vstupné: Čtenáři knihovny mají vstup zdarma, ostatní 80 Kč.

Více informací na webu www.mlp.cz/conias, na Facebooku https://www.facebook.com/Conias.knihovna nebo přímo v knihovně. 

Přidat komentář