CON: Warhammer na Festivalu fantazie 2012

Článek od: Štěpán Jura - 21.06.2012

Oblíbený svět Warhammeru nemá na Festivalu fantazie v Chotěboři (stránky festivalu) zatím žádnou samostatnou linii. To však neznamená, že by se mu úplně vyhnul. Letošní FF se tak může chlubit rovnou sedmi Warhammerovými přednáškami, z nichž dokonce pět je úplně nových, jedna aktualizovaná z minula a jedna opakovaná.

Warhammer budou prezentovat tři lidé ve třech různých liniích.

Klasikon

Letošním tématem Klasikonu je military SF – a kam jinam by patřil svět Warhammeru 40000 než do linie s military SF? Klasikon tak bude obsahovat dvě W40k přednášky, a to od mé maličkosti. Obě dvě jsou v pondělí 2. 7. a jsou to tak i první dvě W40k přednášky na conu. Ve Warhammer 40 000 a (web)komiksy přítomným divákům představím všechny doposud vydané oficiální komiksy i to nejlepší z fanouškovské tvorby. Jedinou nevýhodou je, že přednáška začíná už v deset ráno. Ale i tak doporučuji vstávat už na devět, protože přede mnou bude promítání anime verze Hvězdné pěchoty :) Odpolední Začínáme číst Warhammer 40 000 je pak vhodná pro všechny, kteří by chtěli začít číst nějaké ty knihy z universa, jež zná pouze válku, ale i pro ty, již o W40k ještě neslyšeli, ale rádi by sáhli po dobré military SF vlakovce.

Anotace:

Warhammer 40 000 a (web)komiksy
Pondělí 2.7 10:00h
Přednáška, která vás zasvětí do tajů komiksů z daleké budoucnosti, kde lidstvo nečeká nic než válka. Samozřejmostí je i představení povedené (a hlavně humorné) fanouškovské tvorby. Prezentace bude doplněna o ukázky z vybraných děl.

Začínáme číst Warhammer 40 000"
Pondělí 2.7 17:00h
Přednáška, která vás zasvětí do tajů česky vydaných knih z budoucnosti, kde lidstvo nečeká nic než válka. Mini úvod do univerza, troška historie, doporučení, co je potřeba znát před samotným čtením a podrobné představení u nás vydaných románů z prostředí 41. milénia.

HerniWeb.cz (o počítačových a konzolových hrách)

Jelikož Warhammer expandoval ze stolní hry kromě stránek knih a komiksů i na herní obrazovky, jsou mu věnovány i dvě přednášky v herní linii. Má je na starost Martin "DreamorCZ" Čabrun, mimo jiné administrátor Warhammer 40000 Centrály. On představí hry jak ze sci-fi, tak fantasy verze Warhammeru. Zde byl poněkud problém s tím, že Warhammer Fantasy se měl překrývat s mojí přednáškou o knížkách, ale díky vstřícnému přístupu pořadatelů byla přesunuta, abychom se nekryli.

Anotace:

Warhammer Fantasy
Pondělí 2.7 18:00h
Videohry z fantasy světa Warhammeru od první až po ty nejnovější. Vítáme jak zastánce Sigmara, tak nováčky.

Warhammer 40.000
Uterý 3.7 17:00h
Přednáška představí všechny videohry z temné budoucnosti 41.milénia. Vítáni jsou všichni od zastánců Chaosu až po nováčky.

Manifest fantastiky (RPG, larp, fandom)

Nakonec poslední, ale neméně kvalitní bude trojice přednášek Davida „Peklyho“ Pekarika (v rámci Manifestu fantastiky), který ve středu nabídne neznalým Úvod do Warhammeru 40k, představí obecně wargamingovou scénu i mimo Warhammer a v pátek pak bude mít přednášku/besedu Warhammerová všehochuť, která tak Warhammer na Festivalu fantazie 2012 uzavře.

Nechme ale samotného Dejva, aby nám ke svým přednáškám něco řekl:

Úvod do světa Warhammer 40k: Jak vznikl Chaos? Jak vznikli Space marines? Kdo vytvořil Eldary a Orky? Jaké to bylo, když ještě mezi lidma chodil Císař? O tom všem a ještě dalším budu přednášet. Přednáška hlavně vhodná pro začátečníky.

Wargaming v ČR: Na přednášce se pokusím osvětlit, které wargamingvé systémy se u nás hrají, jaké jsou mezi nimi rozdíly, dále pak kde jsou herny a kluby, a jak nás, wargamery, kontaktovat. Řeč bude o Warhammeru 40k, fantasy battles, Infinity, Malifaux, Flames of war a dalších.

Warhammerová všehochuť: Pokud to někdo neví, má během tří týdnů vyjít 6. edice. Na této přednášce ji chci rozebrat ještě hezky za tepla. Pokud vyjít nestihne, nemějte strach, rozebereme rumory, neb si prostě budeme povídat na téma, které vás zajímá.

Anotace:
Úvod do světa Warhammeru 40.000
Středa 4.7 13:00h
V daleké budoucnosti není nic než válka. Legie Space marines a regimenty imperiální gardy si klestí cestu skrze vesmír plný Eldarů, Orků, Chaosu.

Wargaming v ČR
Středa 4.7 17:00h
Přednáška o současné situaci WG her u nás. Řeč bude o Warhammeru, Flames of War, Infinity a dalších hrách.

Warhammerová všehochuť
Pátek 6.7 19:00h
Přednáška a diskuze o světě Warhammeru. Co vás napadne, o tom se mužem bavit, je jen na vás, jestli budem probírat legie Chaosu nebo vznešené Eldary.

Takže fanoušci Warhammeru, nebojte se na festival přijet podívat. Ale i vy, kteří jste o Warhammeru teprve slyšeli jen z doslechu, máte tu spoustu příležitostí se s tímto zajímavým universem seznámit. A kdo ví, třeba příští rok už budeme mít i vlastní linii...

Přidat komentář