REPORTÁŽ: BioCon 3.0

Článek od: Štěpán Jura - 14.02.2012

Biocon. Zní to jako sraz biologů, ale zkratka klame. Con v názvu znamená con, tak jak ho známe, ale bio je od Bioware, známých to vývojářů skvělých RPG her. A stejně jako loni se conal con o jejich výtvorech.

Středověkou krčmu Anno Domini 1471, hodící se k fantasy tématu Dragon Age 2, letos vystřídal klub NOD/Roxy. Bohužel to nebyl žádný futuristický klub jako Afterlife, který by se hodil k třetímu Mass Effectu či novým Star Wars: The Old Republic, ale i tak byl celkem útulný. Byť tedy poněkud malý. Jedna velká místnost s barem a pěti stolky s plnou verzí The Old Republic. Hned vedle byla menší, ale über útulná herna na Mass Effect 3. Sice zde bylo několik Xboxů a notebooků s asi půl hodinkovým demem, jež bylo už na PragoFFestu, avšak hlavním lákadlem bylo si na pěkně měkoučkém gauči zahrát demo promítané na zdi. V HD rozlišení, na zdi asi 2 x 5 metrů s pěkným domácím kinem. Pak už jen malá šatna a velká „hlavní“ místnost, kde se konal oficiální program. Bohužel, i když bylo desítek míst k sezení, ve „špičce“ zde bylo pořádně narváno a nedalo se sem vejít ani na stojáka.

Součástí oficiálního programu bylo například představení Bioware her, Mass Effectu 3 s komentovaným gameplayem, ukázka flashpointu z The Old Republic (zde byla neúmyslná vtipná vsuvka, když celou skupinku hrdinů vybili do posledního hned při prvním souboji), mini-přednáška Darth Pauluse o Expandovaném universu a ToRu (bohužel kvůli skluzu v programu – „jenom“  nějaká hodinka a půl – byla ošklivě zkrácena) či „velmi těžký“ kvíz, který byl v reálu docela lehkým (bohužel jsem jeho první polovinu nestihl, protože jsme na baru s Markem Tvrdým probírali smysl života a podobné filozofické problémy moderní společnosti) a na konci pěkné překvapení v podobě vzkazu vývojářů českým a slovenským fanouškům (ano, bylo to jenom namluvené PR vychloubání, ale je fajn, že si našli čas a vzkázali je přímo „nám“, ne?). 


Reportéři v bojové zóně to nikdy nemají lehké.

Sice se jedná o takový miniconíček, ale přeci jen je to BioCON. A co dělá con conem? Lidi. Těch tu byly mraky, a dokonce bylo i relativně kde si sednout a pokecat. Kromě spousty „normálních lidí“ (přiznejme si to, když v mínus dvanácti jdete na con o hrách, většina společnosti to za úplně normální brát nebude) tu bylo i několik kostýmů – pár členů 501st a Rebel Legionu, nějaký ten fantasy bojovník a všemu vévodil kostým velitele Sheparda.

Tohle prostě mimo con neuvidíte :)

Celkově se BioCon 3.0 povedl. Program byl, zábava byla, daly se získat hodnotné dárky, zahrát si ještě před vydáním demo ME3 či plný SW: TOR. Tak zase na přes rok. Teď už není čas na další vykecávání, Smrťáci jsou stále tam někde venku...

Množství pěkných fotek můžete najít na facebooku Mass Effect CZ/SK či herního pořadu Indian.

Přidat komentář