REPORTÁŽ: Křest knihy Tristanská občanská válka

Článek od: Štěpán Jura - 29.08.2011

17. srpna v 19:00 středoevropského letního času se v kamenné prodejně Fan Base na ulici Drahobejlova 36 Praha 9 uskutečnil slavnostní křest knihy Tristanská občanská válka od Jana Kotouče alias Johnaka. Toho pravidelným čtenářům Sardenu snad ani nemá smysl představovat - například byl dopodrobna vyslechnut v našem rozhovoru.

Chvíli po sedmé hodině Johnak všem přítomným (účast na křtu byla okolo třiceti lidí – bohužel, účast židlí nebyla větší než dvacet a ano, kafrám, protože jsem musel stát) představil své universum, odehrávající se v sektoru Hirano, a pověděl i něco o křtěné Tristanské občanské válce. Ať už o příběhu, postavách či inspiraci nebo o jejím zasazení v timeline. Kapitolou sama pro sebe pak byla červená trička... Samozřejmostí byly historky "z natáčení", co dalšího na nás Johnak chystá, a nebo dotazy publika. Po zhruba dvou hodinách mluvení přišel na řadu samotný křest.

Kmotrem měl být welikán Jiří Procházka, bohužel se však nemohl dostavit, a tak knížku pomocí šampaňského pokřtil Johnak sám s Vláďou Kejvalem. Pro zájemce tu potom byla možnost využít jeden z hromady nachystaných kelímků (těch bylo klidně třikrát více než židliček) a připít si křtícím šampusem na Johnakovo štěstí a úspěch Tristanu.

Poté následovala již volná zábava, tedy klábosení v prostorách Fan Base. V této mezeře se mi mimochodem podařilo domluvit soutěž na Sarden, kde si budete moci zasoutěžit o Tristan i předchozí díl Pokračování diplomacie. Mimo jiné putovalo mezi účastníky křtu i blahopřání, které jsme všichni signovali a pak předali Johnakovi. Taková kartónová kartička, ale jakou z ní měl pan spisovatel radost.  Potom se část publika přesunula domů a druhá část na afterparty do Bowling klubu.

Nová Johnakova kniha ale byla pokřtěna tak, jak si zasloužila a já jí za redakci Sardenu přeji úspěch a spoustu pokračování. Přeci jen, pořádných military SF na českém trhu moc není a od Čecha už vůbec ne. 

Komentáře

Ještě jednou sorry, Honzo, že jsem nedorazil. A ještě jednou (kromě FB) gratuluju k nový knížce.

měj se fajn!

jirka

Přidat komentář