Soutěž se Solomonem Kaneem

Článek od: Martin Stručovský - 18.06.2010

Již 24. června 2010 vstoupí do českých kin film Solomon Kane. Nezbývá než smeknout před pány z distribuční společnosti Bonton Film, protože tento hrdina, jehož otcem není nikdo menší než Robert E. Howard, to neměl vůbec lehké. Málem se k nám, do České republiky, vůbec nedostal, k čemuž naštěstí nedošlo. Takže ho tu konečně máme.

A protože jsme na příbězích mistra Howarda vyrůstali a protože máme samo sebou radost, že budou promítačky po dlouhé době na plátna promítat pořádnou fantasy, rozhodli jsme se uspořádat s tímto méně známým bijcem soutěž. A co že si můžete zahrát? No, je toho opravdu hodně a ceny určitě stojí za to.

Na šest z vás bude čekat volňásek, věnovaný Bonton Filmem díky němuž budete moct spatřit Solomona Kanea  v podání charismatického Jamese Purefoye na vlastní oči v multiplexech Palace Cinemas do 13. 7. 2010. Těšit se můžete samozřejmě i na stejnojmenný komiks, který by měl vyjít co nevidět v nakladatelství Comicscentrum. Nezapomněli jsme na něco? Ale ovšem že zapomněli. Co si automaticky vybavíte, když se řekne Howard? Myslím, že nikdo nemusí dlouze přemýšlet a ihned vykřikne: „No, jasně! Conan.“ Ano, tahle soutěž by se nemohla obejít bez slavného Cimmeřana, takže Bonton Film byl tak hodný, že do tohoto klání přihodil navíc jednu dvoudiskovou edici slavného Barbara Conana. Uf, tak když už máme seznam cen kompletní, můžeme se konečně vrhnout na otázky:

Soutěžní otázky:

  1. Nemůžeme začít u ničeho jiného než u samotné knižní předlohy pan Howarda, která stála úplně na počátku. A nás by zajímalo, pod jakým názvem tu vyšla první Solomonova dobrodružství, kdo titul vydal a který člověk k ní dělal obálku.
  2. Solomon Kane ale není první Howarduv hrdina na stříbrném plátně. V roce 1982 jej okupoval slavný Barbar Conan, kterého natočil kdo? A mimochodem, který skladatel řeckého původu k němu skládal hudbu?
  3. Ale zpátky k Solomonovi. Jak už jsme zmínili, vyjde u nás i komiks. Víte, kdo jej přeložil do češtiny? Napovíme, že se jedná o téhož člověka, který náš stát Conanovými příběhy „nakazil.“
  4. Kane se natáčel i u nás v České republice. A my bychom chtěli konkrétně vědět na kterých dvou slavných hradech to bylo? A ještě – víte, který náš herec tam měl malou roličku?

Své odpovědi můžete zasílat do neděle 27. června 2010 na e-mail naší redakce: sarden@pagiserver.cz. Do předmětu uveďte "Solomon Kane".

Komentáře

Ten film je sice pěkně natočenej,ale jinak je to strašná kravina.

Osobně na to jít do kina tak budu obrovsky zklamán....

Solomon Kane je film, na který je těžké narazit. Fantasy bez roztomilých zvířátek a otravných dětských hrdinů. Zobrazuje středověk, který neobývá parta Barbín a Kenů. Místo toho je všude jen bahno smíchané s krví a smrt, číhající na každém kroku. Jasně, je to strašně přímočaré, dalo by se až říct pitomé, výpravě a trikům by slušel nějaký ten milionek navíc... Ale i tak se jedná o možná nejlepší žánrovku posledních deseti let, která by neměla urazit žádného příznivce. A James Purefoy je pořádnej bad-ass! :)

Přidat komentář