Seriál: Constantine 01x02 The Darkness Beneath

Článek od: Martin Stručovský - 04.11.2014

Týden se s týdnem sešel a máme tu další díl seriálu Constantine.

Kolega David tu před týdnem psal o pilotním dílu seriálu Constantine. Na rozdíl od něj jsem ale nebyl tak nadšený, nicméně jsem se rozhodl, že to se seriálem ještě zkusím. A hned na začátek můžu říct, že toho vůbec nelituju.

Druhý díl je totiž svižnější, napínavější a nepůsobí tolik nuceně jako první epizoda. Tvůrci tu dál rozvijí zápletku s mapou, kterou John získal. Tentokrát ale musí opustit náruč velkoměsta a odjet kamsi do zapadákova, kde uhořel muž ve vlastní sprše. John poměrně rychle zjistí, že v místním dole taky není všechno v pořádku a že i tentokrát má co dočinění s démony.

Pokud jste byli u pilotního dílu naštvaní, že ta sympatická parťačka dala Johnovi (docela nelogicky) košem, můžete se veselit. Jak už to u cynických blonďáků bývá zvykem, hodně rychle vrazí na ulici do další krásné slečny. John mezi takové štastlivce patří a tak mu společnost dělá kráska Zed, nadaná velice zvláštním darem. A něco mi říká, že nám i hrdinovi teprve časem ukáže, co je doopravdy zač.

Samotná postava Constantina se tentokrát projevuje mnohem líp. Do cynického parchanta svého komiksového předobrazu má seriálová verze poměrně dost daleko. Matt Ryan není a asi nikdy nebude Keanu Reeves, ale nemůžeme mu upřít, že svou postavu má doopravdy rád a dává do toho doopravdy všechno, aby si nás omotal kolem prstu. Zatím se mu to docela daří. Tak uvidíme, jak mu to půjde dál.

Každopádně za atmosféru maloměsta, menší mrazení v zádech a stylové úvodní titulky si druhá epizoda zaslouží palec nahoru.

 

PS: s cigaretami je to tentokrát mnohem lepší.

Komentáře

Jsem strašně rád, že si nová ženská s Johnem klapou. Zed má v sobě hodně potenciálu (stejně jako celý seriál, který je zatím velice opatrný a jen našlapuje), tak doufám, že jej tvůrci využijí. A ty cigarety... mrmli... třeba na konci série uvidíme, jak si opravdu zapálí :D.

no někde jsem četl, že Zed je postava tak trochu na houpačce, tak uvidíme. Každopádně u druhého dílu je vidět, že scénář nepsal Goyer, bylo to mnohem lepší a docela tam na mě dýchala inspirace Dobrými úmysly. Cigarety - já tomu prostě nevěřím :D ale rád se nechám přesvědčit o opaku.

Přidat komentář