SOUTĚŽ: CYKLUS O MAGNÓLII, 2. kolo VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 21.10.2014

Po přečtení ukázky jistě všichni věděli, že athorské stříbro je mezi telepaty, mágy, ale i „obyčejnými“ lidmi tak populární, protože díky němu získáte odolnost vůči čtení myšlenek.

A druhou výhru si přečte ADAM JÍRA

Gratulujeme!


Druhé kolo soutěže o další dobrodružství atraktivní zrzky Magnólie, kapesní vydání novely „Slza pro dračího pána“ Haniny Veselé a jednu hlavní cenu!

První příběh této telepatky jste si mohli přečíst v roce 2011 a od té doby vycházely další - dohromady dvě povídky (obě jsou součástí antologií her s příběhem, „Zločin a trest“ a „Ocel a krev“), román „Magnólie a démon“ a „Slza pro dračího pána“, kterou chystá nakladatelství Mytago na říjen 2014. Součástí cyklu je také novela „Studená krev“, která vyšla jako e-kniha v roce 2013 a je volně ke stažení na serveru Palmknihy.

 

Slza pro dračího pána“ zahajuje řadu kolibřích knížek PULČÍK. V této zbrusu nové edici bude dán prostor i dalším autorům. Budou zde vycházet povídky z českého hráčského světa Asterion, v němž se příběhy o Magnólii odehrávají, ale i povídky mimo tento svět. 

 

Pravidla soutěže:

1.)   Správně odpovědět soutěžní otázku.

2.)   Vylosovaný vítěz každého kola obdrží  kapesní vydání novely „Slza pro dračího pána“.

3.)   Vítěz kola nemůže vyhrát v dalších kolech, ale může vyhrát hlavní cenu.

4.)   Hlavní cenu získá vítěz, který měl nejvíce správných odpovědí ve všech kolech soutěže. V případě více vítězů rozhodne los. 

5.)   Soutěžní kola budou uveřejňována na tomto webu s odstupem circa deseti dní.

6.)   Jméno vítěze kola bude zveřejněno vždy v následujícím kole. Jméno vítěze třetího kola a hlavní ceny se objeví ve výsledcích soutěže nejpozději do konce října.

 

Hlavní cenu tvoří následující tituly:

Antologie „Hry s příběhem I., Zločin a trest“, Mytago 2011

Antologie „Hry s příběhem II., Ocel a krev“, Mytago 2012

Román „Magnólie a démon“, Hanina Veselá, Mytago 2012

Chystaná novela „Slza pro dračího pána“, Hanina Veselá, Mytago říjen 2014

UKÁZKA Z NOVELY „SLZA PRO DRAČÍHO PÁNA“ :

 

Plazila jsem se lepkavou tmou, obklopená tepajícím životem. Z dřevěného obložení větrací šachty sálala energie a její vibrace zintenzívněly, kdykoliv jsem se přiblížila k místům s větším počtem lidí. Císařský palác přetékal emocemi. Vnímala jsem cizí mysli, různě světélkující body v moři černoty. Kolem mne proplouvaly utopické cíle, myšlenky plné msty a nenaplněné ambice. Prodírala jsem se jimi a postupovala dál šachtou po kolenou, a když bylo třeba, tak i po břiše. To, co jsem hledala, bylo velmi konkrétní. Oheň ve skle, který mě úplně oslnil, tím však nebyl.

„Chceš nás usmažit?“ obořila jsem se na ruku s olejovou lampou. „Jsme tu jak v rakvi, všude dřevo. Okamžitě to uhas!“

„Neječ na mě, nejsem tu prvně!“ V záři plamínku se blýskly bělostné zoubky. Vždyť je to ještě holka! Zrzka, stejně jako já. To v Plaveně není nic neobvyklého. Měla bych si dávat bacha. Jak to, že jsem se nechala takhle překvapit?

Vysvětlení se blyštělo přede mnou, na dívčině krku. Athorské stříbro. V jistých kruzích nabíralo na popularitě. Bez mnohaletého tréninku jste s jeho pomocí automaticky získávali odolnost vůči čtení myšlenek.

„Ležíš mi v cestě,“ pravila jsem jí, zatím ještě mile.

„To samý můžu říct já vo tobě!“ zkoumavě pohlédla na mou škrabošku a zlodějské rukavice. Sama nebyla vystrojená o moc důvěryhodněji.

Usmála jsem se na ni: „Ztrácíme tu čas, sestřičko. Já jsem starší, ty jen mládě, takže vypadni. Dřív, než si to rozmyslím.“

Vleže jsem se ještě s nikým nervala.

 

Soutěžní otázka k ukázce: Proč je athorské stříbro mezi telepaty, mágy, ale i „obyčejnými“ lidmi tak populární?

Své odpovědi zasílejte do půlnoci 11. 10. 2014 na email sardensoutez@centrum.cz. Nezapomeňte uvést své kontaktní údaje a do předmětu napište Magnólie – druhé kolo.

Komentáře