RECENZE: Luboš Hejda, Vendetta v Bransonu

Článek od: Madla Pospíšilo... - 09.09.2022

Miluju horory. Jak ty filmové, tak knižní. Na tomto děsuplném a bůhví-čeho-všeho-ještě-plném žánru oceňuji zejména jeho rozmanitost. Pod hororovou škatulku se toho vejde tolik! Duchové, strašidla, mytologické potvory či kosmická hrůza. Cthulhu a jiní lovecraftovští mazlíci. Psychologický horor, který v nás probouzí staré dětské hrůzy z bubáka pod postelí. Ztracené děti, jež vzbuzují hluboce zasuté rodičovské strachy. Erotika ve všech svých podobách. Bizár, který vše výše řečené promíchá a okoření něčím šíleným a nepravděpodobným.

FILM: Tí hnusní bastardi 2

Článek od: Martin Kochlica - 22.09.2010

Nová vlna vyvražďovačiek už nepriniesla toľko kultových zabijakov, a často ťažila z kopírovania a kriesenia chlapcov zlatej éry, rozhodne sa jej však nedá uprieť snaha o hľadanie si vlastnej cesty a svojského prístupu k zabíjaniu...

FILM: Tí hnusní bastardi 1

Článek od: Martin Kochlica - 20.09.2010

Už nejaký ten rok behajú medzi nami zvláštne indivíduá, ktorých jediným cieľom je vraždiť nevinných teenagerov a im podobných. Títo chlapci sú naozaj zlatí. Teda aspoň filmárom vynášajú dostatočne zaujímavé sumy. A my ich zbožňujeme. Veď každý z nich už aspoň raz prežil svoje usmrtenie a vrátil sa len kvôli nám, aby nás mohol pekne pobaviť, tak ako to máme radi – šťavnato a krvavo.

Přihlásit se k odběru RSS - Slasher