ROZHOVOR s mistrem (nejen) kyberpunku Petrem Hetešou

Článek od: Lucie Koucká - 02.02.2014

Petr Heteša je autor, kterého jistě nemusím našim čtenářům představovat, má za sebou množství vydaných  knih a povídek. Autor je to plodný a jak zjistíte dále, autorský šuplík mu neustále přetéká. Nedávno vtrhla na trh novinka Fatal Virtual a tak i o ní jsem si s Petrem Hetešou povídala.

RECENZE: Petr Heteša, Nevermore Baltimore

Článek od: pagi - 05.11.2010

Pařížský středoškolský profesor Jerry Linden se náhle dozví, že jeho sestra, která před řadou let utekla z domova, byla zavražděna. Odletí do Washingtonu vyřídit pozůstalost - a zjistí, že Loralinda si nechala říkat Stříbrná Lolly, že vedla a vlastnila úspěšnou síť nevěstinců, a také to, že její smrt zůstane nevyšetřena. Byla zabita v postkatastrofickém Baltimore.

RECENZE: Petr Heteša, Nevermore Baltimore

Článek od: Jindra Střelec - 09.09.2010

Nevermore Baltimore je hlavně dobrodružný příběh, žádné filozofické traktáty o nejhlubším smyslu bytí rozhodně nečekejte, a jako k dobrodružnému čtení se k němu musí přistupovat. Čtenář zkrátka musí vzít za své autorova pravidla hry a nechat se pohltit příběhem stejně, jako by sám hrál nějakou počítačovou hru.

UKÁZKA: Petr Heteša, Nevermore Baltimore

Článek od: Anonym - 02.07.2010

Když Jerry Linden přiletěl z Paříže do Baltimore převzít tělo své sestry (včetně devítimilimetrových projektilů v něm), ani v nejmenším netušil, v čem to jeho drahá sestřička vlastně jela. Až na místě zjistil, že kromě poměrně rozsáhlé sítě místních nevěstinců zdědil také vstupenku do pekla. To v tomto případě představuje podivná hra v totálně zdevastované čtvrti, kde kromě ztracených lidských existencí přežívá ještě něco, čemu místní říkají vyvřeliny a co je stejně nepochopitelné, jako vlastní příčina omezené destrukce této části města.

Přihlásit se k odběru RSS - Nevermore Baltimore