KOMIKS: Komiksfest! Revue 05/2011

Článek od: Tobiáš Smolík - 12.10.2012

Ať si kdo chce co chce říká, komiksy u nás stále pořádně nezakořenily. Šušká se o nich, že je to čtení pro negramoty a pubescenty, leckdo je ani nepustí v tramvaji sednout. A když už se někdo odhodlá si nějaký ten komiks koupit, je snadno vystrašen cenou, neboť tisk obyčejných písmenek je zkrátka o něco lacinější oproti obrázkům. Jak tedy docílit co největšího přehledu, zvláště pokud chceme, aby nám ještě zbylo na žvýkačky? Dát se cestou komiksových sborníků, přece!

PR+KOMIKS: KomiksFEST! 2012

Článek od: Anonym - 11.10.2012

KomiksFEST! 2012 zahájí celodenním programem v sobotu 27. 10. v MeetFactory. Ten bude věnován severskému komiksu, kterým provedou návštěvníky Knut Larson (Švédsko), Steffen Kverneland (Norsko) a Terhi Ekebom (Finsko). Představí se rovněž zakladatel italské avantgardy Igort a francouzští blogeři (Boulet, Penelope Bagieu). Pozadu nezůstanou s novými projekty a knihami ani čeští autoři...

VÝSTAVA: Umění komiksu, komiksovost v umění

Článek od: Anonym - 03.11.2011

České centrum Praha představí v rámci festivalu KomiksFest! pestrou přehlídku současného českého komiksu a výtvarného umění, které s prvky a postupy komiksu pracuje. Výstavu s názvem UMĚNÍ KOMIKSU, KOMIKSOVOST V UMĚNÍ připravili kurátoři Eva Janáčová a Radim Kopáč. Součástí expozice bude interaktivní prostor vytvořený přímo pro prostor galerie Českého centra Praha umělcem Karlem Jerie. K vidění 4.-26. 11. 2011. VSTUP ZDARMA.

PR+CON: KomiksFest! 2011

Článek od: Anonym - 25.10.2011

Ve dnech 28. 10. - 5. 11. 2011 v Praze proběhne šestý ročník mezinárodního komiksového festivalu KomiksFEST!, jehož mottem zůstává Komiks unlimited!. Festival tradičně pořádá revue Labyrint a Seqence, občanské sdružení na podporu komiksu. Hlavními partnery letošního ročníku jsou Dopravní podnik hl.m. Prahy a BU2R.

KOMIKS: Hodní, zlí i oškliví v českém komiksu

Článek od: Vhrsti - 03.11.2010

Ostravský Batman s holešovickým Volemanem v sobotu v MeetFactory zahájili mediálně nadprůměrně reflektovaný KomiksFEST!, což znamená, že byste měli usilovně checkovat festivalové stránky, aby vám něco zajímavého neuniklo. Osobně bych rád upozornil, že hlavní hvězda letošního ročníku Emmanuel Guibert se přijede v pátek podívat i do Plzně, neboť je pochopitelně zvědavý na všechna místa, o nichž psal a kreslil ve své trilogii Alanova válka. Dopoledne si s ním budu povídat v živém vysílání Českého rozhlasu Plzeň a od jedné jsme domluvili besedu s promítáním na Ústavu umění a designu.

Přihlásit se k odběru RSS - KomiksFest!