Co nového v nakladatelství Golden Dog?

Článek od: Redakce - 09.09.2022

Písně pouličního metaře
Tři drsnější novely od amerického autora

Ve chvíli, kdy se nakladatelství Golden Dog rozhodlo, že chce publikovat zahraniční autory, bylo jedním z cílů přivést na trh spisovatele, kteří nejsou tak známí, ne v českém prostředí, ale svoje místo by si zde zasloužili. A tak by nakladatelství Golden Dog rádo prezentovalo Dustina LaValleyho, amerického autora, který v českém jazyce publikuje vůbec poprvé.

Nakladatelství Golden Dog vydává rovnou tři jeho příběhy, které jsou součástí knihy s poetickým názvem Písně pouličního metaře (Songs of a Street Sweeper, 2018), ale poetické příběhy rozhodně nečekejte. Dustin LaValley je úderný, stručný a rozhodně se nebojí svoje postavy vystavit fyzickému i psychickému utrpení. Zároveň v sobě má správný cynismus, kterým je schopen nahlédnout na lidské chování.

Dustin LaValley je americký autor, který má na svém kontě jak povídky, tak i filmové a komiksové scénáře. Z nejznámějších děl je možné jmenovat spolupráci na scénáři k seriálu Útěk z vězení v Dannemoře (Escape at Dannemora, 2018). Až doteď se jednalo o spisovatele, který je v českých luzích a hájích jinak opomíjený.

Novely v knize Písně pouličního metaře jsou na pomezí thrilleru a hororu. Zatímco mrtvola dívky na obalu drží v ruce šálek kávy, vám se do rukou dostaly tři novely amerického autora Dustina LaValleyho, novely brutální, drsné, úderné, neberou si servítky v kritice společnosti.

SPINNER pojednává o trampotách uprchlého vraha, jemuž se v srdci Adirondackých hor podaří odhalit děsivé tajemství.
JAKO VZÍT DÍTĚTI BONBON ukazuje, že i pro loupež je potřeba si vybrat toho správného nešťastníka.
O(D)ZBROJENÍ je pak násilný satirický komentář společenských norem, skupin a obecné poslušnosti.

Kniha Písně pouličního metaře na český trh přináší dalšího zajímavého amerického autora, který se nebojí ve svých příbězích využívat krev, ale nikdy to není na úkor děje. Utrpení je vždy katalyzátorem událostí, které vedou k finále, jež není pro postavy vždy příjemné. Ale kdo by pořád chtěl šťastné konce?

Písně pouličního metaře je na trhu od 29. srpna 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/pisne-poulicniho-metare

 

Vazači zhouby
Kluk, co hraje Dračák, se představuje jako skvělý autor

Strangers and Dragons je skupina lidí, které naprosto pohltily příběhy o dracích, elfích čarodějích a trpasličích válečnících. Žijí fantasy a snaží se šířit povědomí o tom, že zábava s kamarády existuje i mimo monitory a displeje. Že je možné sednout si k jednomu stolu, odložit telefony a zabavit se úplně královsky pomocí tužky, papíru a pár kostek. Výsledkem činnosti Strangers and Dragons je nově kniha Vazači zhouby.

Kniha je napsaná tak, aby si ji mohl přečíst úplně každý. Ti, co mají nakoukáno hodiny strangeřího dobrodružství, se mohou těšit na lehké úsměvy ve chvílích, kdy si uvědomí, proč jsou věci ve světě tak, jak je znají, ale nového čtenáře rozhodně nečekají žádné momenty, které bez znalostí dobrodružství Strangers and Dragons nedávají smysl. Jen tak si knihu užije opravdu každý.

Autorem knihy je Vojta „Artemian“ Hlavenka. Právě jeho schopnost přípravy příběhů je důvodem, proč si projekt Strangers and Dragons vybudoval základy, na kterých teď stojí. Tvořit příběh, který sleduje a baví stovky lidí, není jednoduchý úkol. Artemianovi se to přesto daří a jeho cit pro drama a vyprávění je jedním z pilířů celého projektu!

Poznejte čtyři postavy uprostřed války s neznámou nemocí i jejich nelehká rozhodnutí.
Coriela, který nechce velet, aby nemusel rozhodovat o životech jiných.
Velehlase, přinášejícího nové náboženství do prohnilého systému.
Věčnou Jiskru, poslední z andělů, potýkající se s necitlivými rozkazy.
Skelena rozhodnutého zachránit nemocné, a to za jakoukoli cenu.

Kniha Vazači zhouby je dalším nahlédnutím nakladatelství Golden Dog do vod žánru fantasy. Nakoukněte do propracovaného světa, který jen ukazuje, že Artemian je jako debutující autor zkušený a nebojí se rozehrát i velké konflikty, stejně jako intimní scény mezi jednotlivými postavami.

Vazači zhouby je na trhu od 29. srpna 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/vazaci-zhouby/

 

Přidat komentář