Vyhlášení ankety Kniha roku Sardenu na FénixConu

Článek od: Jan Křeček - 04.03.2022

Už máte nějaké plány na víkend 11.–13. března? Máme návrh! Přijeďte se podívat na brněnský FénixCon! V rámci slavnostního večera tam vyhlásíme výsledky ankety Kniha roku Sardenu (které budou vzápětí zveřejněny na našem webu a dalších spřátelených platformách).

Anketu Kniha roku Sardenu vyhlašujeme od roku 2015, ale živě jsme to zvládli pouze jednou: před dvěma lety, těsně před zahájením „báječných let s covidem“ jsme se sešli v Praze v restauraci U Pecků a společně s Janem Vaňkem jr. vytvořili „komponovaný kulturní večer“, do kterého jsme vložili veškeré své amatérské performerské umění. Pak nějaké setkávání moc nešlo… a ani letos se na samostatné vyhlašování necítíme. Ale – opět na návrh Jana Vaňka jr., ještěže ho máme! – domluvili jsme se s organizátory FénixConu, takže tentokrát proběhne vyhlášení v Brně.

Kdybychom vám nestačili, ujišťujeme, že se na FénixConu nudit nebudete. Z dalších soutěží se můžete těšit na vyhlášení PAF (přeboru autorů fantastiky), ceny Fénix nebo literární soutěže Cena Karla Čapka. Mezi pozvanými hosty jsou Leonard Medek, František Novotný, Lucie Lukačovičová, Františka Vrbenská nebo Zuzana Hloušková, samozřejmostí je Literární workshop Jiřiny Aquily Vorlové nebo divadelní vystoupení, tentokrát s představením Byl to jen piknik na motivy díla bratrů Strugackých.

Více informací na webu pořadatele: https://fenixcon.cz/

Těším se na viděnou!

Přidat komentář