Nový titul z nakladatelství GOLDEN DOG

Článek od: Redakce - 25.02.2022

Druhá novela edice Zrnka temnoty

Erik Hofstatter není zrovna známým jménem v českých luzích a hájích, a to i přesto, že se jedná o rodilého Čecha. Jeho tvorbu naleznete pouze v angličtině, což je hlavní důvod, proč se k nám ještě nedostal a proč jeho horory neznáme. Tím druhým důvodem bude žánr, v němž své horory píše. Ale Golden Dog se nebojí ani takového hororu, který mnozí označí za podřadný. V nakladatelství Golden Dog totiž ví, že i ten může být dobrý.

Erik Hofstatter je autorem brakového hororu a členem Horror Writers Association. Narodil se v divokých krajích České republiky, putoval po Evropě, až nakonec dorazil k anglickým břehům, kde studoval kreativní psaní na London School of Journalism. Nyní žije v Kentu, kde se s ním můžete setkat při konzumaci velkého množství medoviny a tyranizování místních venkovanů. Mezi jeho díla patří The Pariahs, Amaranthine and Other Stories, Katerina a Moribund Tales. Největšího úspěchu se ale dočkal s novelou Rare Breeds (2016), kterou Golden Dog vydává jako Vzácný druh.

Vzácný druh je druhým svazkem edice Zrnka temnoty, kterou Golden Dog na český trh přináší kratší příběhy jak českých, tak zahraničních autorů. Každá kniha představí novelu jiného autora, kdy by počet stran neměl překročit sto padesát klasického „malého“ formátu, v němž jsou knihy Golden Dog vydávány.

Novela Vzácný druh vypráví o tajemstvích, která dokáží zničit lidské životy. Aurel a Zora Schwartzovi se snaží žít poklidný manželský život patchworkové rodiny. Jenže staré tajemství je ovlivní způsobem, který si ani jeden z nich nedokáže představit. Zořina dcera Livie se ocitá v pasti, která byla postavena dávno před jejím narozením. Připravte se křičet.

Vzácný druh vás přesvědčí o tom, že označení „brakový horor“ není označení pejorativní, ale že za žánrem se mohou skrývat příběhy, které vás pobaví, dovedou vás vyděsit a samozřejmě také šokovat, to je přece jen jejich doména. Díky edici Zrnka temnoty se tak na český trh dostává další nadějný autor s  trochu odlišným přístupem k hororu.

Vzácný druh je na trhu od 21. února 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/vzacny-druh/

Ukázku z knihy si můžete přečíst ZDE.

Přidat komentář