KOMIKS: Jason Aaron - Steve Dillon, Punisher Max: Kingpin

Článek od: Martin Stručovský - 19.12.2018

Punisher podle Gartha Ennise odešel minulý rok do výslužby. Po slavném tvůrci Preachera přebírá štafetu nekompromisní Jason Aaron. A stojí to za to.

Jasona Aarona v naší kotlině známe především díky jeho Skalpům, drsné noirové četbě z indiánské rezervace. Jenže tenhle chlápek umí skvěle i superhrdiny s tvrďáckou tváří. Někteří z nás se o tom přesvědčili už u Wolverina nebo Doctora Strange. Jiní mají tu možnost teprve až teď díky Punisherovi.
Punisher není Spider-Man. Naštěstí pro Jasona Aarona. Nemusí tedy brát v potaz jeho morální zábrany. A už vůbec nemusí koukat doleva ani doprava a může naplno vytěžit jeho potenciál nemluvného drsňáka, který rád loví v oboře, kde místo zvěře pobíhají zločinci. Na každé stránce padají hlášky, střílí se a pro mrtvolu se nejde daleko. Je to vlastně jako číst Kulhánka, Kopřivu nebo Kotletu převedeného do komiksu.
Příběh je přímočarý jako rána dobře nabroušenou kudlou. Žádné kličky ani nic podobného. Aaron neukazuje, jak se řítí svět do pekla, nenimrá se v nitrech svých postav (dobře, dvakrát ano, ale to aby lehce načrtl důvody jejich konání). Komiks kromě akce stojí právě na postavách. Punisher je tu coby válečník, který má svůj úkol, ale už stárne, což je fakt, na který párkrát poukáže. Oproti tomu Kingpin je mladý, dravý a manipulativní zločinec, který teprve nastupuje a hrozí, že Castle už na něj stačit nebude. Je zajímavé je během tohle příběhu sledovat. A bude zajímavé sledovat, co se bude dít dál.
Punisher: Kingpin je parádní akční vypalovačka, která nenudí ani na okamžik. Pokud na tomhle typu komiksu ujíždíte nebo jste fanoušci Jasona Aarona, je pro vás jasnou volbou.

Punisher Max: Kingpin
Jason Aaron - Steve Dillon
Překlad: Richard Podaný
Nakladatel: BB art
Vazba: brož
Počet stran: 120
Cena: 399 Kč
 

Přidat komentář