Zvrat na farmě superhrdinů „ve výslužbě“

Článek od: Redakce - 11.11.2018

Druhý díl komiksu Černá palice poodhalí roušku tajemné minulosti i nejasné budoucnosti hlavních postav.

V listopadu vychází v nakladatelství Comics Centrum druhý díl oceňované série Černá palice, která zpracovává superhrdinský žánr značně netradiční formou.

Druhý díl komiksu s názvem Černá palice 2: Zvrat od amerického nakladatelství Dark Horse se opět odehrává na tajuplné farmě nedaleko nudného amerického městečka Rockwood.

Na konci prvního dílu se na farmě objevila Lucy, dcera zesnulého superhrdiny Josepha Webera alias Černé palice. Všem obyvatelům farmy tím svitla nová naděje, že přece jen mohou z tohoto záhadného místa uniknout. Otázkou však zůstává, zda si to všichni opravdu přejí, protože veškeré pokusy o útěk někdo stále sabotuje…

Kniha obsahuje sešity 7 až 11 a sešit 13 původní Lemireovy série. Chybějící 12. sešit je součástí souborného svazku Sherlock Frankenstein a Legie zla, jehož vydání plánuje Comics Centrum na příští rok.

Scénáře se opět ujal Jeff Lemire, kresby Dean Ormston a coloringu Dave Stewart, s výjimkou sešitu č. 9 s názvem Balada o Robotele, na kterém s Lemirem spolupracoval a výtvarně jej zpracoval David Rubín

Série vyhrála v roce 2017 dvě Eisnerovy ceny – jednu získala jako nejlepší nová komiksová série a vlastníkem druhé se stal Todd Klein za nejlepší lettering. 

Na internetových stránkách Comics Centra si zájemci mohou knihu objednat za zvýhodněnou cenu do 13. 11. 2018.

„S každou další vrstvou, kterou nám Jeff Lemire a Dean Ormston v Černé palici odhalí, je příběh čím dál poutavější... tvůrcům se podařilo přijít s jedním z nejzajímavějších superhrdinských světů, jenž je zároveň poctou všemu, co známe, i něčím zbrusu novým.“
– ENTERTAINMENT WEEKLY

Anotace knihy:
Když na farmu mezi bývalé superhrdiny Zlaté éry dorazí návštěvnice, která hledá Černou palici a zároveň přináší zprávy ze Spiral City, vše se nadobro změní. Její příchod zjitří staré vzpomínky a probudí u ztracených hrdinů novou naději. Rozhodnou se učinit ještě jeden pokus o útěk ze svého vězení?

„Černá palice 2: Zvrat“
Autor: Jeff Lemire
Kresba: Dean Ormston, David Rubín
Z anglického originálu „Black Hammer 2: The Event“ přeložila Alexandra Niklíčková, vydává nakladatelství Comics Centrum
Vázaná s matným přebalem a parciálním lakem, 176 barevných stran
U nakladatele od 30. 10. 2018 do 13. 11. 2018 za cenu 359 Kč, dále pak 419 Kč
Kniha vychází 5. 11. 2018
Nakladatel knihu doporučuje pro věkovou kategorii 14+

Přidat komentář