Editorial: Osmá výprava do Bradavic

Článek od: Martin Stručovský - 21.09.2016

Harry Potter se vrací. A my samozřejmě budeme u toho.

Naši milí čtenáři, tento měsíc se na vás obracím již podruhé prostřednictvím šéfredaktorského editorialu a jak je vám určitě jasné, není to jen tak. Důvodem je totiž návrat Harryho Pottera do knihkupectví, ač tentokrát v netradiční formě scénáře divadelní hry. Pro hodně z nás to znamená něco neuvěřitelného, něco v co jsme možná doufali a ono se to nakonec přece jen stalo skutečností. Není tohle samo o sobě fantasy ve zhmotněné podobě?

Jelikož v redakci nedáme na Harryho a spol. dopustit, rozhodli jsme se ho po všech těch letech přivítat se vší parádou a druhá polovina tohoto týdne se tedy ponese ve znamení Harryho Pottera. Snad nám to odpustíte. 

Co vás tedy čeká a rozhodně nemine? Díky spolupráci s nakladatelstvím Albatros a jeho velké štědrosti toho pro vás máme opravdu hodně. Předně je to zcela nový brand s motivem knihy Harry Potter a Prokleté dítě, který u nás budete moct vídat v následujících dvou týdnech. Webmaster Petr Šimčík si tak připisuje na svoje konto další skvělou proměnu Sardenu.

Během let si Harry získal celou řadu fanoušků. Ale který díl je ten nej? Uspořádali jsme malou anketu, která třeba určí neoficiálního vítěze. Samozřejmě vás neochudíme ani o recenzi, naše drahá Monika si už teď brousí svůj brk. A dorazí také ukázka.

A to je vše.

Vlastně ještě ne.

Ještě nás totiž čeká soutěž.

A když řeknu, že bude velká, tak rozhodně nebudu přehánět.

Užívejte podzimu, přátelé. A bacha, ať nezmeškáte vlak do Bradavic. Odjíždíme 24. září. 

Komentáře

JJ, brousí, brousí:-)

Překlad zatím vypadá víc než skvěle... a už teď můžu říct, že ač už jsem slyšela (či četla) plno škarohlídů kydat špínu, z mého pohledu na ně nejspíš někdo použil matoucí kouzlo... já byla náramně spokojená už při čtení originálu a moc jsem ty remcaly nechápala a ani s překladem se zcela zjevně u mě nic nezmění:-D

Tak se těšte!

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Tak to fakt nevím, dodnes jsem za všechna ta léta nesebral odvahu přečíst si sedmý. Čili mohu vybírat jen z prvních šesti - a z těch mi nejvíc utkvěl v paměti "Ohnivý pohár".  Tím záporným způsobem: má naprosto nesmyslnou zápletku.

Přidat komentář