Fantastický Svět knihy s Epochou

Článek od: Redakce - 09.05.2016

Fantastický Svět knihy s Epochou

Ani letos nebude Nakladatelství Epocha chybět na veletrhu Svět knihy. Budete mít příležitost si doplnit knihovničku (slevy samozřejmostí), sehnat horké novinky, popovídat si s námi či navštívit řadu pořadů, které jsme pro vás připravili. Na co všechno se v rámci Fantastické Epochy a edice Pevnost můžete těšit?

Kromě samostatného stánku (L402, levé křídlo Průmyslového paláce) si veškerou naši žánrovou produkci budete moci zakoupit i v pravém křídle, kde budeme mít společný stánek (P615) s dalšími nakladateli vydávajícími fantastiku. Ten navíc sousedí se sálem, který nabídne po celé čtyři dny bohatý program plný fantasy a science fiction. Prohlédnout si ho můžete zde: http://sk2016.svetknihy.cz/cz/home/program/prohledavat-program/

A co jsme si pro vás připravili my?

 

Pátek 13. 5. 2016

Areston Josefa Pecinovského

12.00-13.00 (sál Fantasy a sci-fi)

Matador české sci-fi představí a pokřtí svůj nový román z krutého prostředí vesmírného vězení na záhadné planetce Areston. Při besedě odpoví i na otázky o světě svého dystopického cyklu Plástev jedu. Novinku i další autorovy knihy si můžete nechat podepsat na autogramiádě, která proběhne na stánku P615 po skončení besedy.

 

Sobota 14. 5. 2016

Autogramiáda Terezy Matouškové

13.00-13.45 (stánek P615)

Přijďte si popovídat s autorkou fantasy románu Děti vánice, který vyšel letos v dubnu. Tereza vám ráda podepíše i své starší knihy a rovněž se můžete těšit na setkání s ilustrátorkou novinky Alenou Kubíkovou.

 

 Kladivo na čaroděje jde do finále

14.00-15.00 (sál Fantasy a sci-fi)

Autoři oblíbené akční urban fantasy série seznámí čtenáře s její minulostí, současností i budoucností. Na besedu naváže na stánku P615 autogramiáda. Všechny díly Kladiva bude možné si na místě zakoupit.

 

Sexuální fantastika v přednášce Radima Uzla

17.00-18.00 (sál Fantasy a sci-fi)

Lidé hodnotí sex ve fantastice, ale nikoliv fantastiku v sexu. Autor psal o sexu v kosmických lodích i o znásilnění žen mimozemšťany. Mnohem bohatší úhel pohledu a vydatnější zdroj poznání však nabízí fantastika našeho pozemského sexuálního života. Na besedu naváže na stánku L402 autogramiáda.

 

Neděle 15. 5. 2016

Edice Pevnost

10.00-11.00 (sál Fantasy a sci-fi)

 Beseda s autory oblíbené edice fantasy, sci-fi a hororových knih. Účast přislíbili Josef Pecinovský (představí nový sci-fi thriller Areston), Jana Rečková (sci-fi Virtuální vrazi), Přemysl Krejčík (začátkem května mu vychází sbírka sci-fi povídek Kybersex) a Tereza Matoušková (dubnová novinka, fantasy román Děti vánice). Na besedu naváže na stánku P615 autogramiáda.

 

Český steampunk vypouští páru

11.00-12.00 (sál Fantasy a sci-fi)

Steampunk v Čechách zažívá zlatý věk, pojďme tedy společně na procházku světy plnými páry, podivuhodných strojů i ještě podivuhodnějších genetických experimentů ve společnosti předních gentlemanů a dam žánru u nás! Moderátor Boris Hokr vyzpovídá Petra Schinka (na podzim 2015 jsme mu vydali román Jak lvové), Petru Slovákovou a Daniela Tučku. Petr Schink se vám na stánku 402 od 12.00 rád podepíše.

 

František Kotleta – řezník české literatury

12.00-13.00 (sál Fantasy a sci-fi)

Beseda o nejtajemnějším autorovi české fantastiky, jehož knížky plné brutality, sexu a drsných hlášek bourají žebříčky bestsellerů. Jeho čtenáři ho milují a kritici nenávidí. Moderuje Leoše Kyša, účinkují Martin Fajkus, Boris Hokr a Pavel Koutský. Mezi diváky bude inkognito i sám Kotleta!

 

Epocha pro vás dále pořádá autogramiádu Daniely Mičanová, která bude v sobotu od 17.00 na stánku L402 podepisovat povídkovou kuchařku Žena s dranžírákem, autogramiádu Dalibora Váchy (novinka Ostrovy v bouři – každodenní život čs. Legií v ruské občanské válce (1918-1920), sobota od 13.00, stánek L402, a besedu Sicílie s vůní jídla (čtvrtek od 11.00 do 12.00 a sobota od 17.30 do 18.30 ve foyer), na níž vás Petr Šámal, autor kuchařky Sicilská kuchyně, která vyjde při příležitosti veletrhu, seznámí se životem, zvycích a kultuře tohoto kousku světa. A především s recepty na jednoduché a zdravé pokrmy ze surovin u nás běžně dostupných. Součástí bude příprava vybraných jídel a jejich ochutnávka.

 

Na setkání se těší

Nakladatelství Epocha

www.epocha.cz

http://www.facebook.com/fantastickaepocha

http://www.facebook.com/kladivonacarodeje

http://www.facebook.com/anitablakeova

Přidat komentář