Přihlášení

Please answer the question

TG: TátaGeek (re)startuje, držte si svářecí helmy!

Článek od: Petr Simcik - 01.05.2016

Dnešním dnem vám oficiálně představuji projekt TátaGeek  – sekci Sardenu pro hravé tatínky a jejich děti. TátaGeek přešel pod křídla Sardenu ze samostatného webu (tatageek.cz), protože jsme takříkajíc hodně podobná krevní skupina. Milovnící sci-fi, fantasy, komiksů, techniky, gadgetů a trochu děti, to jsme my. A i my se postupně stáváme rodiči a jistě bychom chtěli, aby naše ratolesti jednou kráčely v našich stopách. Opečovávali naši sbírku komiksů, konstruovaly svítilny s batsignálem a podobně. A od toho tu je tato sekce. Sekce, která by měla do budoucna trochu propojit naši dětskou a rodičovskou část.

Sekce TátaGeek (a původní web) je inspirována knihou  Táta geek – Úžasné geekovské projekty a aktivity pro tatínky a jejich děti vydanou nakladatelstvím Jan Melvil. A vlastně nejen knihou samotnou, ale také aktivitou jejího autora, Kena Denmeada. Jeho blog Geekdad.com provozovaný legendárním časopisem Wired je základnou amerických otců-geeků a nedávno byl dokonce časopisem Time zařazen mezi nejlepší blogy světa vůbec.

Jako tátové totiž sami dobře víme, jak je těžké podnikat, pracovat, vydělávat, a ještě být doma co platný jako otec (i jako partner). Je to otázka křehké rovnováhy mezi láskou k rodině, k práci a sobě samému. Přišli jsme na to, že jedním z nejlepších způsobů, jak rovnováhu nastolit a udržet, je pokusit se o částečné prolnutí všech životních rovin. Například: když to jde, dělat s dětmi nejen to, co baví právě děti, ale taky co strhává nás samotné. Tím moderně navazujeme na tradici historicky prvních geekovských zkušeností „s vláčky si nakonec hraje tatínek“.

Podělte se o svůj projekt

V tuto chvíli zpracovávám další domácí projekty a přidávám je do této sekce ale ty průnikové i na hlavní stránku Sardenu. To ale stačit nebude, potřebujeme prostě vaše nápady a vaši pomoc. Ne, nežádám  dlouhé texty a složité popisy či příběhy. Stačí  poslat krátičký popis projektu, přihodit k tomu 1-2 fotky a nebát se to zazipovat do podoby vlastního geekovského humoru. Nápady můžete posílat na  tatageek@melvil.cz, nebo redakce@sarden.cz

Dárek: stáhněte si wallpapery

Máme pro vás malou pozornost: stáhněte si tématické wallpapery „Jsem táta geek“ a vylepšete jimi své displeje!


verze jednodušší pro tablet/mobil: http://barys.me/Kxq1

 

verze plná pro tablet/mobil: http://barys.me/KwPv

 

verze jednodušší pro PC/Mac: http://barys.me/KxBF

 


verze plná pro PC/Mac: http://barys.me/Kwwy

 Děkujeme, že si hrajete! Nezapomeňte sledovat náš twitter.com/tatageek_cz a  www.facebook.com/tatageekcz/.

Petr Šimčík petr.simcik@melvil.cz

Se svolením a podporou Jan Melvil Publishing a Tomáš Baránek tomas.baranek@melvil.cz

Přidat komentář

Sarden - internetový magazín o sci-fi a fantastice  /  šéfredaktor: Monika Slíva Dvořáková  /  zástupce šéfredaktora: Tereza Kadet Kadečková / webmaster: Petr Šimčík / ISSN: 1805-2711 / administrace

 

Ilustrace v hlavičce Stefan Keller na Pixabay