RECAP: Agent Carter 02x10 Hollywood Ending

Článek od: Tereza Kadečková - 14.03.2016

Jak dopadlo finále Agent Carter?

S našimi hrdiny jsme se rozloučili ve chvíli, kdy si navzájem vyhrožovali zastřelením a v laboratoři čekala bomba. Jejich spor je ale vyřešen třetí stranou. Whitney Frost pro sebe získá veškerou Zero Matter a chce za každou cenu znovu otevřít portál a vtáhnout sem ještě víc této mimozemské látky. Za Peggy a jejím týmem se vrací Howard Stark, který má se zneškodněním Whitney pomoct.

Hollywood Ending je výstižný název finální epizody. Nejenom, že seriál skončil víceméně happy endem, ale konečné zúčtování navíc probíhalo ve filmovém studiu. Všichni se sešli, všechny vztahy se vyřešily a zlé síly byly poraženy. Samozřejmě ne úplně, to by jinak zavřelo dveře potenciální třetí sérii, takže zlá organizace stále funguje, vytahuje drápky a ještě pořád neznáme její jméno.

Samotná finální epizoda ale nevypadala jinak než ostatní běžné díly. The Edge of Mystery a A Little Song and Dance položily živnou půdu, rozjely děj na plné obrátky, a i když jsem jim vyčítala americké hrdinství, pořád měly spád, který divák očekává od finálních epizod. Hollywood Ending ale šlápla na brzdu a zase tu máme stejně pomalé tempo – musíme se vyvléct z minulého dílu, vymyslet stroj a proplížit se pro fyzikální výpočty a nakonec stroj dostat na místo a čekat, než se záporačka ukáže.

Ve finále by se měl taky divák o svoje hrdiny bát. Ani to se nekonalo. Sice nastala situace, kdy hrozila smrt Sousovi, ale vzhledem k tomu, jaké ono ohrožení bylo a že záchranná akce vypadala stylem „děda řepu zasadil“, byla z napětí spíš komedie. A to nezmiňuji Howardovy hloupé fóry.

Hollywood Ending uzavřela jednu kapitolu Agent Carter. Peggy se zbavila mimozemského nebezpečí, vyřešila milostný trojúhelník a vytasila se s možnou třetí sérií. Ta ještě není jistá, ale pokud ji potvrdí, bude o čem mluvit. Protože ač bylo celé finále dost slabé, potitulková scéna s Thomsonem v hlavní roli patřila k těm, které se musí vyřešit a kvůli čemu je na co se těšit. Jen škoda, že jsme museli čekat až na tuhle poslední scénu, aby finále vytvořilo napětí.

Druhá série Agent Carter byla slabší, než ta první. Pořád se drží tónu starých špionážních filmů, baví specifickým humorem a do hlavních rolí staví skvělé duo Peggy-Jarvis. Jenomže nucené vztahy, menší míra nebezpečí a napětí a nelogické chování postav jí podtrhly nohy. Nejde o špatný seriál, ale oproti své starší sestřičce a jiným spřízněným seriálům, například Agents of S.H.I.E.L.D., vypadá jako ten pomalejší sourozenec.

Přidat komentář