Letem (fantastickým) světem 03

Článek od: Matyáš Pařátek - 08.11.2015

Trailer k filmu Warcraft a první fotky z filmu Fantastická zvířata a kde je najít. To je jen hrst věcí, které se během tohoto týdne udály ve světě fantastiky.

 

Trailer: Warcraft

Událostí číslo jedna tohoto týdne je trailer k filmu Warcraft. Ten už několik let kutí Duncan Jones a teď dorazil první trailer. Záběry hovoří jasně: příští rok by nás mohla čekat epická fantasy ve stylu Pána Prstenů. Pravda, trailer sám diváka nezaháčkuje, ale předkládaný materiál vypadá víc, než slibně. Inu, posuďte sami. 

Trailer: Alenka v Říši divů: Za zrcadlem

 

A u trailerů ještě zůstaneme. Tento týden se totiž s prvním trailerem představil i druhý díl Alenky v Říši divů. Vypadá to na další trip do hodně šíleného světa se šíleně namaskovaným Johnnym Deppem a půvabnou Miou Wasikowskou. Jen u toho tentokrát nebude Tim Burton. Toho vystřídal James Robin (Mupeti). Snad druhý díl dopadne líp, než ten druhý před lety. 

 

Zaklínač už si brousí meč

 

Zpráva, která tenhle týden obletěla svět a která dozajista vyrazila dech nejednomu divákovi kvalitní fantasy. Chystá se filmová adaptace Zaklínače (konkrétně povídek Zaklínač a Menší zlo). Všichni jsme sice tak trochu doufali v HBO, ale snad to dopadne dobře. Scénář píše Thania St. John (Grimm, Chicago Fire), na režijní sesli se posadí Tomasz Baginski (jeho film Katedrála to dotáhla až na nominaci na Oscara). Kdo si zahraje hlavního hrdinu, zatím není známo.

 

Mlok Scammander přichází

 

Hollywood nám dělá krásné konce roků. V posledních třech letech nám zpříjemňoval prosince Hobit, letos převezmou štafetu sedmé Star Wars. A už za rok dorazí Mlok Scammander. Že nevíte, kdo to je? Tak to jste asi v posledních dvou letech žili ve vakuu. Mlok Scammander (respektive Fantastická zvířata kde je najít) je filmový prequel, kde se dozvíme, co bylo asi tak 70 let před Harry Potterem. Natáčení je v plném proudu a tenhle týden dorazily první fotky. Račte se kochat.

 

 

Zdroj: Entertainment Weekly

Vyšel další Barbarič a Stein

 

Svého třetího případu se dočkali Barbarič, Stein a Jaroš. Ohnivé znamení vyšlo v nakladatelství Argo. A ta obálka je vážně krásná.

 

Premiérový Bradbury

 

Představovat Ray Bradburyho by bylo nošením dříví do lesa. Tento týden u nás vyšla premiérově kniha Strom duchů.

 

Zarostlý Benedict Cumberbatch

 

A v plném proudu je také natáčení nové marvelovky Doctor Strange. Dneska pro vás máme fotku z placu, na které je titulní hrdina, kterého hraje Benedict „Sherlock Holmes“ Cumberbatch. Zatím to vypadá, že film bude marvelovskou obdobou Batman začíná.

 

Pullman podle BBC

 

Zlatý kompas se před lety pokoušel svézt na vlně Pána Prstenů a Harryho Pottera. A vyhořel. Ale znáte to, svět filmu rád dává nové šance. Ačkoliv v tomto případě to je BBC. Stanice chystá adaptaci celé trilogie, kterou napsal Phillip Pullman. Po výborné adaptaci Jonathana Strange a pana Norrella se na tohle moc těšíme.

 

Neil Gaiman v televizi

 

Neil Gaiman je autor, kterého máme rádi. A konečně si ho začal pořádně všímat i svět filmu, což nám udělalo fakt radost. Posuďte sami – chystá se natáčení seriálu podle Amerických bohů, bude film na motivy Naneštěstí nemáme mléko a teď to vypadá na další televizní štaci. Neil Gaiman´s Likely Stories bude seriál na motivy Gaimanových vybraných povídek.

 

Trailer na konec: Preacher

Preacher patří mezi jeden ze základních komiksů posledních let. Takže bylo jasné, že dřív nebo později se dočká adaptace. Ta dorazí už příští rok. Zatím tu máme první trailer a ten působí lacině a nudně. Fakt. Málem jsem u toho umřel nudou. Nemá to šťávu, nemá to drive. A Dominic Cooper se na roli hlavního (anti) hrdiny nehodí. Ale třeba bude seriál lepší.

Komentáře

Wowkem jsem zcela nepolíbená - ostatně jako žádným herním světem - ale ten trailer se mi líbí a jestli to nejsou nejlepší záběry z celého film (jak to občas bývá), tak se asi mají (máme my) milovníci epic fantasy na co těšit. No, a že se u hráčů mísí obavy s těšením, co zcela chápu...

Já se taky bála, když Jackson začal točit Pána prstenů (kterého jsem do té doby četla asi šestnáckrát) a pak jsem v kině slintala blahem... a v úplném závěru pro změnu téměř brečela (vzteky) nad promarněným potenciálem závěrečných scén, kdy režisér vyměnil triumfální návrat hobitů a vyhnání skřetů z Hobitína za přeslazenou scénu s dětičkama. A u Hobita to bylo nějak obráceně, velké těšení a pak... s odstupem vlastně zklamání. Sice jsem si to v kině užila a se mi to líbilo, ale bylo to celé krapet sterilní a vůbec nemám potřebu to vidět znova, narozdíl od LOTRa, kterého můžu vidět znova a znova...

Takže se necháme překvapit... ono nám stejně nic jiného nezbyde...

Vůbec je tenhle Letem světem pro mně jak výloha v cukrárně. Na Alenku se těším až moc, mám obavy jestli se to Burtnovi podařilo udržet přesně ve svém stylu, když dal režisérskou taktovku z ruky. Trailer vypadá stejně dobře jako jednička, tak budu doufat, že se moje obavy nenaplní.

A o Mlokovi nemá v mém případě smysl vůbec mluvit - když se začne mluvit o Rowlingové, stává se ze mně trochu fanatik (v pozitivní slova smyslu), kdesi jsem už napsala, že si od ní přečtu i přebásněný telefonní seznam, a když k tomu připočtu ještě dobu, ve které se to bude odehrávat, mojí milovanou a oblíbenou 1. pol. 20. století, no prostě... už aby to bylo:-D

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Líbí? O všem samo že vím, ale jsem nadšená tvým shrnutím, je to tak lákavé, takto dohromady (kam se hrabe cukrárna, Moni :-)) Jsem zvědavá na Warcraft, nadšená, že bude Zaklínač (trochu bojím výběru Geralta) a na Preachera mám úplně stejný názor ... no, uvidíme.

Přidat komentář