Letem (fantastickým) světem

Článek od: Matyáš Pařátek - 25.10.2015

Co zajímavého se událo ve světě fantastiky během uplynulého týdne?

Trailer: Star Wars: Force Awakens

Star Wars se vrací už za necelé dva měsíce a všichni doufáme, že si v kině rozbalíme příjemný vánoční dárek. U této příležitosti byl do světa vypuštěn nový trailer, který zákonitě vyvolává emoce ve všech fanoušcích téhle frančízy. Pokud jste trailer z nějakého důvodu neviděli, nesmutněte. Můžete se na něj mrknout v rámci téhle rubriky. 

 

Harry Potter se vrací

Zdá se, že se vrací starý páky. Aneb po rodině Skywalkerů chystá comeback i Harry Potter. Čeká nás regulerní osmý příběh tohohle slavného čaroděje. Leč v netradiční divadelní podobě. A tentokrát u toho bude i Harryho syn Albus Severus. 

Edgar Wright zadaptuje Neila Gaimana

Všichni jsme moc plakali, když Edgar Wright po rocích kutění odešel od svého srdcového projektu Ant-Mana. No a teď to vypadá, že se Wright upíchl k dalšímu projektu.  Naneštěstí nemáme mléko je krátká knížečka od Neila Gaima. A nedávno vyšla i u nás. Mimochodem, hlavní roli by si podle všeho měl zahrát Johny Depp. Snad se najde místo i pro pány Frosta a Pegga.

Vyšel nový Martin

Nejásejte. Samozřejmě, že nemluvím o dalším špalku z Písně ledu a ohně. Nicméně uvnitř Nebezpečných žen najdete taky Martinovu povídku Princezna a královna, která do tohohle světa spadá. Kromě Martina se pak v knížce vyskytuje celá řada řízků, jako je Joe Abercrombie nebo Jim Butcher.

Děsivé radosti v komiksu

Český komiks žije. Aktuálně se o tom můžete přesvědčit prostřednictvím Děsivých radostí od Michala Suchánka. Nevíme, zda je kreslíř nějak spřízněn s tím týpkem z Partičky…co ale víme je, že se jedná o adaptaci třech povídek nestora české sci-fi Ondřeje Neffa. Obálka sice je nic moc, ale uvnitř komiks vypadá fakt parádně. Více informací hledejte na stránkách Crwe

Třikrát hororový nářez z Epochy

Svatopluk Doseděl je jeden z posledních Mohykánů českého hororu. Miluje horor, píše horor. A navíc ho píše dobře a jako jeden z mála se stará o to, aby u nás tenhle žánr nevyvraždila sci-fi nebo fantasy. A každá jeho nová knížka je takový malý svátek. A proč o tom píšeme? Spolu s nejnovější pluskovou Pevností vyšel i jeho triptych hororových příběhů nazvaný Truhla ze Zálivu smrti.

 

Už brzo nastane Čas šelmy

Mám rád překvapení. Zvlášť ty knižní. A chystaná antologie Čas šelmy k těm překvapením opravdu patří. Antologie povídek, které popisují, jak se asi žije ve světě, kde je všechno v hajzlu. Editoři Vladimír Němec a Karel Doležal složili svou první antologii ze jmen slavných, ale i nových. Držíme palce, aby výsledek stál za to. Takové projekty jsou třeba. Více se můžete dozvědět tady

Nový Sherlock bude - víme víc

Seriálový Sherlock si za dobu své existence stačil získat srdce spousty fanoušků. A o to bolestivější je pak čekání na každou novou řadu. Prvního ledna 2016 se dočkáme malé náplasti v podobě speciálního (viktoriánského) dílu. V současné době pak Mark Gattis a Steven Moffat zuřivě píší scénáře ke čtvrté řadě. Natáčet se pak začne od jara příštího roku. Takže s trochou štěstí Sherlock dorazí "už" v roce 2017. A jelikož jsme začali trailerem, tak trailerem i končíme. Přinášíme trailer k speciální epizodě. 

 

Komentáře

Mno, jedno lepší než druhý než třetí než pátý... nevíte někdo, jak to udělat, aby si člověk zároveň stihnul vydělávat na živobytí a přečíst a vidět, všechno, co ho zajímá? :-D

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář