Preview: Pax

Článek od: Redakce - 24.03.2015

Série PAX je nakažlivá jako knihy o Harrym Potterovi,napínavá jako příběhy Percyho Jacksona a tak originální, jak jen nová klasika může být.

PAX je desetidílná městská fantasy série pro čtenáře od deseti let odehrávající se ve světě tajemných nadpřirozených bytostí zhlubin severské mytologie. Zároveň je dojemný příběh o tom, jak se naučit znovu důvěřovat lidem a vybojovat si své místo v životě.

Nejhorší zlo je to,které vrhá temný stín na tvé vlastní srdce.

 

PAX je společným dílem autorky mezinárodních detektivních bestsellerů Åsy Larssonové, spisovatelky Ingely Korsellové a ilustrátora Henrika Jonssona. První dvadíly série vyšly ve Švédsku na podzim 2014, další dva vyjdou letos na jaře.V březnu 2015 se na pultech českých knihkupectví objeví první dva díly s názvy Hůl prokletí a Grim přízrak, na podzim téhož roku se připravuje vydání dalších dvou pokračování.

V každé knize se představí jedna příšera—nadpřirozená bytost ze skandinávské mytologie. Celá série se odehraje v průběhu roku a půl.

Knihy jsou psány svižným jazykem a zaujmou tak mladé, nedočkavé čtenáře.Každá má dramatický děj s nervy drásajícím koncem,jenž je nutí sáhnout po dalším dílu.

Text doplňují komiksové ilustrace úspěšného kreslíře vydavatelstvíDCComics Henrika Jonssona, které dotvářejí hororovou atmosféru knih a které ocení nejen milovníci filmů a počítačových her.

Komentáře

Přidat komentář