FILM: Posila do Marvelu!

Článek od: David Hálek - 27.02.2015

Splnilo se to, o čem dlouho snili filmoví fanoušci Marvelu po celém světě!

Nebudu chodit kolem horké kaše: Spider-Man se přidá k hrdinům z Marvel Cinematic Universe! Co to znamená? Jak se to stalo? A jak drastické změny to s sebou přináší?

Studio Sony, jež drží práva na oblíbeného červenomodrého lezce, nebylo spokojeno s tržbami Amazing Spider-Mana 2. Po masivní mediální masáži, které se ASM2 dočkal, bylo 700 mega z kin zkrátka málo. Sony v tu dobu plánovalo další pokračování a do toho i spin-offy, například Sinister Six nebo samostatný film s Venomem. V jednu chvíli to vypadalo tak zoufale, že řeč přišla i na film o tetičce May. Jenže po zmíněném debaklu nebylo vůbec jasné, co se bude dít dál.

Odpověď přišla v podobě Marvelu, odkud Spíďa původně vzešel. Oblíbené studio začalo jednat se Sony a společně se dohodly na tomto: Spider-Man, ač stále ve vlastnictví a v produkci Sony, bude zařazen do MCU, do kterého přispěje vlastními filmy a bude se moci objevit po boku ostatních hrdinů. Studia se shodla na spolupráci, a nebudou si tak vzájemně lézt do zelí, tedy že se nový Spider-Manův film nebude plést s jinou premiérou, kterou naplánoval Marvel. To ovšem znamená několik změn v rozvrhu, aby se o pozornost nervaly dva filmy.

Zbrusu nového Spider-Mana se dočkáme 28. 7. 2017. To byl termín původně vyhrazený pro třetího Thora, jež se tímto přesouvá na listopad téhož roku, kdy měl jít do kin Black Panther. Toho se dle nového plánu dočkáme v červenci 2018 a Captain Marvel, jež se tohoto data musela vzdát, přiletí v listopadu toho roku. Poslední změnu představují Inhumans, kteří se nám představí v půlce roku 2019. Není vyloučené, že druhého Spider-Mana uvidíme na konci téhož roku.

A co sám Spider? Je jisté, že se do role nevrátí Andrew Garfield (což já považuji za mínus, Garfielda jsem si dost užíval) a také se nedočkáme Spider-Mana černé pleti Milese Moralese, což znamená, že hlavním hrdinou bude opět Peter Parker. Dále je celkem pravděpodobné, že se Spideyho dočkáme ještě dřív, než přiletí v samostatném filmu. Květnové Avengery asi nestihne, ale za rok vypukne Civil War, ve které měl Parker důležitou roli. V nejhorším případě se akorát mihne v potitulkové scéně, v níž nás navnadí na své dobrodružství.

Co myslíte vy? Líbí se vám spolupráce Sony a Marvelu? Bude Spidey vítanou posilou v Avengerech a celkově v MCU? Nebo myslíte, že se Pavoukovi dařilo víc jako sólovému hrdinovi?

A jak by to vypadalo, kdyby byl Spider-Man už v Avengers? Mrkněte na video

Přidat komentář