Preview: Goon 3: Samej průšvih

Článek od: Redakce - 25.02.2015

Příběhy mafiánského vymahače peněz Goona, který sice zabil svého šéfa, ale nebojí se dál dělat na světě pořádek pod jeho jménem, se staly pro mistrovskou kombinaci akce, černého humoru a nadpřirozena doslova trhákem. Kreslíř a scénárista Eric Powell jimi oslovil jak klasické komiksové fanoušky, tak intelektuálnější část publika, která miluje Monty Pythons, odkazy na béčkové filmy z padesátých let a vtipy zabalené do bojů se zombies, duchy, obřími chobotnicemi a dalšími tvory, jež běžný smrtelník nevymyslí.

„V trojce Eric Powell perfektně spojuje situace a osoby, které si připravil v předchozích dvou dílech. Goonovy knihy jsou na první pohled pouze sbírkami povídek, ale po jejich přečtení zjistíme, že tvoří fantastický celek. Setkáme se tak znovu s Goonem, Fankiem, doktorem Slitinou, Hrobníkem a jeho syny, Krkavcem a úhlavním Goonvoým nepřítelem Páterem Monsterem. Kromě nich se ale seznámíme i s novými, stejně zábavnými a bizarními postavami jako jsou mnohooký mimozemšťan, španělsky mluvící veleještěr, obří opice nebo upíří femme-fatale. Powell ukazuje, že jeho fantazie vážně nemá hranice,“ říká Václav Dort, šéfredaktor vydavatelství Comics Centrum.

Pro řadu komiksových fanoušků ale bude největší událostí třetího pokračování setkání Goona s legendárním Hellboyem. Mike Mignola, duchovní otec rohatého bojovníka s červenou pěstí, pro tento účel dokonce sám první a poslední stránky Goonova příběhu nakreslil. A Comics Centrum dává svým čtenářům na výběr ze dvou obálek knihy – kromě standardní si mohou objednat právě tu s Hellboyem.

Goon 3 „Samej průšvih“ patří do nové edice vydavatelství Comics Centrum „Na přání“. To znamená, že každý další díl komiksové řady vyjde jen v případě, že si jej do stanoveného termínu objedná minimálně pět set zájemců. První a druhý titul, pokračování série Zámek a klíč a Ú.P.V.O., měly velký úspěch a nyní jsou ve výrobě. „Samej průšvih“ si mohou čtenáři objednávat do 15. března, vyjde pak 13. dubna. Předchozí díly má vydavatelství ve standardní nabídce. Více informací na www.comicscentrum.cz

Přidat komentář