POZVÁNKA: Vynálezci a audioknihy v Domě čtení

Článek od: Redakce - 04.12.2014

Vynálezci a audioknihy v Domě čtení

Ve středu 10. prosince obsadí Klára Smolíková a Jiří Walker Procházka pobočku Městské knihovny na Praze 10. Nejprve se bude cestovat časem a vyrábět komiksy s Klárou Smolíkovou na odpolední dílně pro děti, vpodvečer se ujme slova Jiří Walker Procházka se zajímavými hosty. Přijďte. Jste srdečně zváni!     

 

15:00 – 16:30

 Vynálezci, cestovatelé vesmírem a časem

Veselá dílna, ve které spisovatelka Klára Smolíková představí vynálezce Alvu a jeho báječné vynálezy, spolu s cestovatelkou Viktorkou nechá holčičky a kluky nahlédnout do komiksového vesmíru a účastníky nemine ani výprava do středověkého města a za husity.

Děti se seznámí s komiksovou abecedou, komiks si nejen vytvoří, ale i zahrají a společně vyrobí vynález pro knihovnu. Zazní ukázky z posledních knížek Kláry Smolíkové: Vynálezce Alva, Jak se staví město a Viktorka a vesmírná dobrodružství. Knihy bude možno si na místě i zakoupit a autorka je dětem ráda podepíše.

 

18:00 – 19:30

Večer fantastického mluveného slova

Mluvené slovo hýbalo dějinami, mluveným slovem se šířily zaručené i zcela fantaskní informace, mluveným slovem se vyprávělo. Od mýtů a legend vyslechnutých kolem táborových ohňů k dnešním audioknihám, to bude v předvánočním čase hlavní téma pořadu. Spisovatel Jiří Walker Procházka (audio vydavatelství Walke&Volf) seznámí posluchače s českou audiofantastikou, s „historkami z natáčení“ ve sklepním studiu a povypráví o současném audiotrhu jako takovém.  Nebudou chybět ani ukázky z poslechových knih zaměřených na českou sci-fi a fantasy, stejně jako z novinového titulu Josefa Klímy „Advokát a jeho pán“.

Pořad s Jiřím W. Procházkou bude uvádět i popularizátorka audioknih Šárka Nováková (nakladatelství OneHotBook) a možná přijde i nějaký kouzelník.  České audioknihy si budete moci koupit i přímo na místě, s patřičnou vánoční slevou.

 

Dům čtení

Ruská 192/1455, Praha 10

Vstupné zdarma

 

 

Přidat komentář