Malá vánoční SOUTĚŽ s Brokilonem a Epochou

Článek od: Monika Slíva - 24.12.2013

Malá, ale doufejme, že milá vánoční soutěž již svoji pouť dokonala a přesně jak jsme slíbili, přinesla i okamžité výsledky. Moc nás těší, že i v čase předvánočním nám zůstáváte věrni. Svědčí o tom i téměř celá stovka mailů, které přišly v odpověď na naší zašifrovanou a veršovanou otázku. Ano skutečně to je JEŽÍŠEK! A myslíme si přesně to samé, co poznamenal jeden ze soutěžících ve svém mailu: že ten americký agent tu v české kotlině nemá co pohledávat a měl by být hnán sukovicí až na hranice svrchovaného území:-)

A komu, že se poštěstilo přidat si ještě jeden dáreček na rozbalenou hromádku? I náš sardenský Ježíšek to svojí náhodnou rukou zaonačil spravedlivě, až kouzelně - však jsou svátky, tak ještě aby ne. A máme tu dvě jistě sličné děvy a dva statné muže, kteří si půjdou vyhlížet vánočně uondanou doručovatelku:

Cřestýš Callahan dorazí do Chomutova a do Vodňan a výherci se stali Václav Žák a Alena Příhodová.

Perunova krev se bude řinout do Prahy a do Kostomlat n. Labem a výherci se stali Standa Černý a Lenka Toušová.

Všem čtyřem lidičkám moc gratulujeme a pro ostatní (ale samozřejmě i pro ně, pokud chtějí zase pokoušet štěstí) máme připravenou ještě během svátků vánočních další vypečenou (do-novoroční) soutěž!

(Autorem tohoto vtípku je jeden z výherců v předloňské vánočně-kreativní soutěži)


Milí naši čtenáři a všemožní příznivci,

tak už je tu zase máme, vyzdvihované i nenáviděné svátky, bez kterých by se údajně většina z nás obešla, a přesto kvůli nim rok co rok trojčíme jak postiženi nějakou nebezpečnou chorobou. Po několika kreativních vánočních letech jsme se letos v redakci usnesli, že je na čase nechat vás odpočinout a vaše minulá literární snažení tento rok odměnit v podobě otázky lehoučné jako sněhová pusinka. Pro dvoutisícítřinácté Vánoce jsme vám připravili výhry z nakladatelství Brokilon a Epocha a v obou případech se jedná o zcela nevánoční a neromantické borce. Z Brokilonu vám popřeje šťastné a veselé Chřestýš Callahan od Juraje Červenáka a z Epochy se bude řinout Perunova krev od Františka Kotlety.  Oba tituly máme připravené dvakrát, takže se z knižního vánočního dárku budou radovat celkem čtyři výherci. A s ohledem na to, že odpověď budete znát, ještě než dočtete otázku/y do konce, očekáváme, že nám zavalíte soutěžní e-mail vašimi odpověďmi, až budou kostičky na klávesnici přeskakovat:-)

My se vás letos ptáme:

  • Kdo nosí dárečky u nás v Čechách?
  • Kdo nechodí komínem, ale zjevuje se, nikým neviděn?
  • Koho bychom se nedočkali, kdybychom u stromečku vartovali?
  • Kdo nepotřebuje sáně, ani soby, a přesto ví, kde děti zlobí?
  • Odpověď už jistě znáte, každý rok ho doma máte...

Už víte? Pokud ano, pište na stále stejnou adresu sardensoutez@centrum.cz !POZOR! výjimečně pouze do 17:00 hodin 24. prosince. Na Štědrý večer vylosujeme čtyři výherce, a kdo nebude líný, může si to ještě v onen čarovný večer přečíst, a pokud vyhraje, bude mít jeden dáreček navíc. A když navíc nezapomenete a napíšete nám, kterou z uvedených knih byste si přáli, pravděpodobně se vám splní i to:-) A nezapomeňte přidat adresu, na kterou máme případnou výhru odeslat, a do předmětu napište Vánoce!

callahan

Přidat komentář