PR+SOUTĚŽ: Příběh Amélie nekončí

Článek od: Anonym - 23.05.2013

V Praze dne 21. května 2013 – Amélie a tma, první příběh pro děti od Petry Neomillnerové, vzbudil velký ohlas u čtenářů i odborníků. Kniha byla nominována na prestižní Zlatou stuhuIBBY v literární kategorii pro starší děti, zároveň získala cenu Akademie sci-fi, fantasy a hororu za výtvarnou podobu. Albatros se společně s autorkou rozhodl vydat další příběh o tajemné Amélii a její kamarádce Markétě. Amélie a barevný svět od vyjde v září letošního roku. K vydání knihy připravil Albatros literární soutěž pro děti.

Příběh si o pokračování přímo říká, autorka odevzdala prvních několik stran, které opět slibují napínavý a tajemný, přitom však laskavý, příběh. Tentokrát se budou řešit problémy s první láskou,“ prozradil Ondřej Müller, programový ředitel Albatros Media a.s., který přivedl Petru Neomillnerovou, oblíbenou autorku fantasy románů pro dospělé, k psaní pro děti.

Aby si děti zkrátily dobu, která zbývá do vydání dalšího příběhu Amélie, a zároveň zapojily vlastní fantazii, vyhlásilo nakladatelství Albatros ve spolupráci s Klubem mladých čtenářů literární soutěž o pokračování příběhu z knihy Amélie a tma. Příspěvky v rozsahu 5 až 7 stran formátu A4 mohou děti posílat na adresu nakladatelství do 28. června 2013 s heslem „Soutěž s Amélií“. První tři autoři nejlepších příběhů se osobně setkají s Petrou Neomillnerovou, od níž dostanou podepsanou knihu Amélie a barevný svět.

Amélii je 12 let. Má černé vlasy, nosí černé šaty, dokonce i kolo má černé. S mámou žijí v zapomenutém domě, kde se před 122 lety zastavil čas. Bojí se poznat svět venku;bojí se, aby to pak nebolelo. Jenže nuda je horší než bolest a necítit nic, to je ze všeho nejhorší. Markéta je pro Amélii nadějí, že její dny nebudou jeden jako druhý. Jsou to nejlepší kamarádky, i když každá je tak trochu z jiného světa…

Pojďte společně s Amélií objevovat „barevný svět“ – už v září 2013 vyjde Amélie a barevný svět!

Přidat komentář