RECENZE: Joe Dever, Kaltské jeskyně (Lone Wolf 3)

Článek od: Štěpán Jura - 24.03.2013

Každý chtěl někdy vstoupit do nějakého toho románu a vysvětlit hlavnímu hrdinovi, jak že se to ta princezna/království/svět (vhodnou veličinu si dosaďte sami) zachraňuje a padouch poráží. To vše vám nabídne gamebooková série Lone Wolf od Joe Devera. Tedy skoro - princeznu si nezachráníte...

Už třetí pokračování dobrodružství Osamělého vlka, posledního rytíře řádu Kai, nás tentokrát zavede do nehostinných ledových plání Kaltu. Válka byla vyhrána, avšak je třeba ještě nalézt zrádce a předvést je před spravedlnost. A kdo jiný by měl přivést před kata arci-zrádce Vonotara než sám zachránce království [Vy]?

Kaltské jeskyně jsou mnohem komornější a přímočařejší než minulé díly. Po krátkém putování v ledových pustinách chtě/nechtě skončíte v nekonečných podzemních tunelech. Ty jako správný dungeon obsahují spoustu cest k jejich projití, kořisti k nakradení i nepřátel k poražení. I když souboje už nejsou to, co dříve. Lone Wolf dovoluje přenášet si schopnosti a vybavení z minulých knih, díky čemuž dokáže už dvakrát přenesená postava většinou protivníků projet jako Sommerswerd helghastem. V opuštěných jeskyních uprostřed ničeho se není čemu divit, ale v třetím Lone Wolfovi není bohužel moc interakce s jinými postavami - sami bloudíte jeskyněmi a když na někoho narazíte, většinou se strhne krátká výměna názorů na délku paže.

Třetí Lone Wolf obsahuje 350 odkazů, tedy na chlup stejně jako předchozí díl. Opět se tu na konci vyskytuje bonusové prequelové dobrodružství, tentokrát o 120 odkazech (tedy téměř dvojnásobné oproti minulému dílu). Příběh Vonotarova síť  má na svědomí Lazslo Cook a vtělíme se v něm do kůže mága Loi-Kymara, jenž má jednu z důležitých rolí v Kaltských jeskyních

Lone Wolfovo třetí dobrodružství je stejné jako ta předchozí. Obsahuje dostatek akce, napětí a různých cest k cíli, které zaručují znovuhratelnost. Komu se líbila předchozí dobrodružství Osamělého vlka, nebude zklamán ani tentokrát.

Lone Wolf 03: Kaltské jeskyně /Lone Wolf 03: The Caverns of Kalte/
Dever, Joe

Nakladatel: Mytago
Překlad: Lukáš Šimíček
Obálka: Alberto dal Lago
Redakce: Jiří Reiter, Lenka Matějová
Rok vydání: 2012
Počet stran: 272
Rozměr: 110 x 160
Provedení: paperback
Stav: nové vydání
Cena: 269 Kč

Přidat komentář