PR+KOMIKS: Hrdinové Doby ledové přicházejí zachránit Vánoce

Článek od: Anonym - 04.12.2012

Hrdinové Doby ledové přicházejí zachránit Vánoce v druhém dílu oblíbeného komiksu

PRAHA, 28. listopadu 2012 – Co se děje před Vánocemi a na Vánoce, kde se berou dárky a jak to, že vždycky všechno vyjde a děti nakonec dárky dostanou? To je jen několik z mála otázek, které jsou s pohádkovými Vánocemi asi napořád spojeny. Ale co odpovědi na ně? Ty se mohou děti dozvědět v dalším díle komiksu Doba ledová a také jak to, že i letos Vánoce budou a jak to vlastně s těmi dárky chodí. Již 5. prosince vyjde druhý díl oblíbeného komiksu Doba ledová: Ledová dobrodružství 2, který přináší další příběhy známé party kamarádů.

„Připravili jsme před koncem roku v edici Comics Centrum Junior dárek pro malé i velké čtenáře v podobě pokračování Doby ledové. Jsou to nové Ledové příběhy, které ve filmech nejsou, další rozšíření příběhů oblíbené partičky. Napovím, že tentokrát budou v ohrožení Vánoce a dárky pro děti. Vzhledem k tomu, že jde o americký komiks, nosí v něm dětem dárky Santa Claus, pomáhají mu skřítkové a lenochodi a vozí je sobi. Myslím si, že bude pro české děti zajímavé, ukázat jim, že v ostatních zemích nosí dárky také někdo jiný než Ježíšek. Vysvětlit jim, že tam mají jiné zvyky a třeba i to, že dostávají dárky v jiný den, než my a vůbec si třeba celé svátky představují trochu jinak. Ježíšek je pak vlastně jenom náš,“ uvedl Václav Dort, ředitel Comics Centra.

Stejně jako první díl, vznikl i tento pod přísným dohledem odborníků animačního studia Blue Sky. Velmi dbají na kvalitu jednotlivých pokračování, na přesné zachování charakterů jednotlivých postav, jejich podoby a na celkové provázání s ději filmů. A tak i v této knize jsou všichni známí hrdinové pořád sami sebou, navazují na svá dobrodružství, odkazují na ně a komiksy jsou tak určitým pokračováním v životě jednotlivých postav. Hlavní slovo v první povídce tohoto dílu má lenochod Sid, který nakonec vlastně všechno zachrání. V další povídce se statečně zachová mamutí slečna Broskvička a rozhodně nebude chybět šavlozubá veverka.

Komiks Doba ledová je populární určitě kvůli filmovým zpracováním, která si získala nesmírnou oblibu po celém světě. Tím ale jejich atraktivita nekončí. Komiksy tyto filmové příběhy rozšiřují, přinášejí nové zážitky, nové akce, nové příběhy a tak krásně zapadnou do celého života jedné Doby ledové. Jsou do určité míry i samostatné a právě to je na nich zajímavé.

„Určitě si všichni vybavíme nějaký komiks, nebo komiksovou knížku z dětství a rádi na ni vzpomínáme. Je to součást našeho dětství, růstu a dospívání. Komiksy pomáhají utvářet pozitivní vztah ke knihám, čtení a vůbec k tomu, co by děti ve světě literatury mohlo bavit a zajímat. Komiksy jsou dětem prospěšné a baví je. Děti by si pak určitě měly vybírat samy, co je baví a zajímá, měly by mít své slovo při výběru čtiva. Tím je možné u dětí vybudovat dobrý vztah ke knihám. Pokud mají rády filmy s Dobou ledovou, je vysoce pravděpodobné, že je bude bavit číst i knížku s jejich oblíbenými hrdiny,“ dodal Václav Dort z Comics Centra.

Ukázka:

Název: Doba ledová: Ledová dobrodružství 2
Autoři: Caleb Monroe, Shelli Parolineová a Braden Lamb
Překlad: Václav Dort, Martin Trojan
Kategorie: Děti do 10 let, Děti nad 10 let, Comics
Rozsah: 48 plnobarevných
Vazba: pevná s lesklým potahem
Rozměry: 210mm x 210mm x 8 mm
ISBN: 978-80-86839-66-0
Věkové doporučení: 3+
Cena v Kč: 249,- Kč
Datum vydání: 5. 12. 2012

Přidat komentář