PR+LITERATURA: Novinky nakladatelství JOTA - podzim/zima

Článek od: Martin Kochlica - 08.10.2012

Rod Rees
PoloSvět: Léto
3. díl

Události nabírají na dramatičnosti. Heydrich, hnán touhou ovládnout celý PoloSvět, vyhlašuje válku dalšímu sektoru – Sabatii. Její vládkyně, císařovna Wu, má podobný záměr, přičemž spoléhá na supertajnou zbraň. Lady IManual, dříve Ella Thomasová, v podobě reinkarnovaného prastarého zla Lilith, za nimi nezaostává a světovlády chce dosáhnout magií. Do cesty jí však vstupuje její bratr Billy vyslaný z reálného světa profesorem Bolem, jenž má své vlastní plány nejen ohledně vývoje v PoloSvětě, ale především na ovládnutí reálného světa prostřednictvím tajemných gřigořů. A obyčejní obyvatelé PoloSvěta doufají, že je spasí Mesiáš. Adeptů je však několik a nikdo přesně neví, kdo z nich je ten pravý... Zažijte maximum virtuální reality!

 

Ransom Riggs
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v nezapomenutelném románu, v němž se mísí fikce a fotografie ve vzrušující čtenářskou zkušenost. Náš příběh začíná děsivou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech, zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.
Kniha, která vzbudila ještě před vydáním ohromný rozruch. V ohnivé aukci na filmová práva zvítězil 20th Century Fox. A teď krouží kolem excelentní Tim Burton, který by se měl ujmout natáčení.

 

Matt Groening
Simpsonovi/Futurama: Propletená lapálie

Přicházejí Simpsonovi plní Futuramy a Futurama zaplavená Simpsonovými! Účinkují: zlí mozkové, mimozemšťané s laktózovou intolerancí, obří klubko vlny, záměny identity, ovládnutí světa, tkanivo reality roztrhané na kusy, myslící planeta sbírající komiksy, meloun samojed, mocí posedlí upíři, nelichotivé spodní prádlo, šílená věda, která se vymkla kontrole a mnohem, mnohem víc! Toto je sága, na kterou jste čekali! Příběh tak velký, tak ambiciózní a tak strhující, že se musí rozložit na 208 stran velkého formátu, kde najdete pohromadě nové příběhy, mezihry, úvodní skici, grafi cké návrhy postav a galerii plakátů od předních talentů komiksové grafi ky, jako jsou Alex Ross, Sergio Aragonés, Geof Darrow, Kyle Baker, Peter Kuper a Bernie Wrightson a další.
Obsahuje bonusový reprint komiksu SIMPSONOVI č. 1 – zažijte znovu devadesátá léta s úplně prvními Simpsonovými!

 

Anne Plichotová a Cendrine Wolfová
Oksa Pollocková: Srdce dvou světů
Kniha třetí

Zemětřesení, výbuchy sopek, přívalové deště... Oksa a rodina Pollockových prchají z Londýna zaplaveného rozbouřenými vodami Temže, aby našli Bránu do Edéfie, magické země u svých předků. Je to jediná šance, jak nastolit rovnováhu světa! Okse začíná nebezpečné pátrání, při němž je nucena spojit se s Felony, nepřáteli na život a na smrt. Naštěstí má kolem sebe dobré lidi: babičku Dragomíru, tatínka Pavla, jenž se ve vzteku proměňuje v draka, Gustu a Tugduala, kteří soupeří o její srdce, a samozřejmě věrné Foldingoty, Nešiku, Luštěnku a všechny ostatní podivuhodné bytosti... Po tisíci různých nástrah a zvratů se Oksa dostane k tajnému vstupu do Edéfi e. Ale aby ho překročila, bude se muset odvážit skočit do neznáma: co bude na druhé straně Brány?

 

Patrick Ness
Volání netvora

Třináctiletému Conorovi se do snů vkrádají noční můry. A jakpak by taky ne – jeho maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Pak se rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám. V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. A překvapivě si chce... povídat! Plně ilustrovaná, neobyčejně podmanivá, kouzelná a emotivní knížka skrývající silný příběh o lásce a ztrátě, která vychází v 16 zemích a získala několik prestižních mezinárodních cen, mimo jiné Carnegieho medaili za výjimečnou knihu pro děti a mládež. Slyšíte? Netvor volá...

Komentáře

Přidat komentář