PR+CON: CravataCon 2011 – Fantasie kloubící se s videohrami

Článek od: Anonym - 13.02.2011

Již čtvrtý ročník setkání fanoušků sci-fi, fantasy, historie, anime, videoher a vůbec všech zajímavých věcí.

Chcete se osobně setkat se spisovateli a nadšenci do fantastiky? Zajímá vás fantasy, mytologie nebo historie a rádi byste se o ní pobavili nad sklenkou dobrého moku s ostatními fanoušky? Chcete vyhrát zajímavé ceny v zábavných soutěžích? Nebo prostě chcete prožít nezapomenutelný víkend v jiném světě, světě, kde ožívají všechny vaše fantazie a kolem je spousta lidí podobně „postižených“ fantasy a sci-fi, jako jste vy?

BOX1:

Hosté: Fantasy a history: Františka Vrbenská, Jaroslav Mostecký, Roman „Randalf“ Kresta, David „Dam“ Macháček

Hry: Redaktoři Doupě.cz a Herniweb.cz, Cauldron Games, Bohemia Interactive, EA Games, Hammerware, Marek Tvrdý (lokalizace DLC pro EA Czech)

Pokud jste aspoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, určitě byste si neměli nechat ujít již čtvrtý ročník CravataConu, odehrávající se již 25-27.2 v Novém Jičíně. Dozvíte se zde spoustu nového o šermování (+ si samozřejmě budete moci šerm i vyzkoušet), poslechnete si autorské čtení od Jaroslava Mosteckého nebo si budete moci poslechnout přednášku od známé spisovatelky Františky Vrbenské (konkrétně s názvem Padouch nebo hrdina). Stejně tak se dočkáte i erudovaných pohledů Randalfa na historii piva a historii sexu, či si poslechnete slova Dama o Golfu ve fantastických světech.

Mimo přednášek se ale dočkáte i zábavných soutěží (pantomimy, různé kvízy a turnaje), stejně jako si budete moci zahrát na konzolích Nintendo Wii či si zaskákat na DDR nebo vyzkoušet jeden z mála setů umožňující hraní Para Para Paradise – hry, jež nejvíce připomíná právě výše zmiňované DDR. Pokud byste si pak chtěli od světa elektroniky odpočinout, jistě se pobavíte u spousty rozličných deskovek nebo turnaji v Dračím Doupěti.

BOX2:

Pět důvodů, proč přijet:

1) Přátelská atmosféra

2) Zajímaví hosté

3) Nabitý program

4) Možnost vyhrát skvělé ceny

5) Skvělý catering

Hlavní prioritou conu však je herní linie, na které se představí mimo jiné i redaktoři serveru Doupě.cz (Karel Kališ, Jakub Kovář, David Sláma, Petr Kolář, Hana Šimečková), kteří vám milerádi ukáží ty Nejkrásnější herní hrdinky (i hrdiny), povykládají o 20 hrách, jež změnily historii, řeknou, proč někteří z nich nesnáší střílečky či naživo ukáží, jak se tvoří mapa do StarCraftu 2. Mimo to se ale vedle nich budou snažit i lidé z Herního webu, kteří si připravili přednášky o sérii Total War či Need for Speed, něco málo o digitálních distribucích, hraní na Applech a spousty dalších přednášek.

Nicméně, jen s redaktory webů by to byla poměrně nuda, co říkáte? A proto jsme řekli rezolutní ne držení se při zemi a brány CravataConu ve velkém otevřeli herním vývojářům. Své nezastupitelné místo v sobotním programu tak má samostatná linie věnovaná právě jim – těšit se tak můžete na komunitní workshop k ArmA 2 od Bohemia Interactive, stejně jako na pohlédnutí do zákulisí vývoje jejich her. Ostatně, poslechnout si můžete přijít i vývojáře z Cauldron Games, kteří budou přednášet třeba o vývoji Jurassic: The Hunted; nebo úspěšné tvůrce indie her z českého Hammerware, kteří exkluzivně představí svou Genetickou zahradu 2.

Odreagování ale nabídneme i dalšími způsoby – například linií zcela věnovanou Warhammeru, plejádou přednášek o Anime a seriálech, nabitým barem nebo dalšími, neméně zajímavými věcmi. Uděláme vše, co bude v našich silách, abyste se nenudili ani chvilku a strávili s námi jeden nezapomenutelný víkend!

Pro více informací se podívejte na stránky celé akce (http://cravatacon.kocogel.info/), prolistujte si program (http://cravatacon.kocogel.info/doc/program2011.xls) a neváhejte se zaregistrovat (http://cravatacon.kocogel.info/registrace.php) – těšíme se na vás!

Jakub Kovář

Přidat komentář