PR: Minicon Knížkon 2010

Článek od: Míla Linc - 07.11.2010

Byli tu před námi… a vzhledem k tomu, že lidská rasa je nepoučitelná, je docela možné, že tu budou i po nás (a ač to zní paradoxně, doufáme, že se tohoto okamžiku nedožijeme). Ptáte se kdo? Řeč by mohla být o dinosaurech, ale ti to nejsou; nechceme totiž něco tak obřího. Raději něco mini… Ostatně, proto se s nimi seznámíte na tradičním Miniconu.

Proto si vytáhněte diáře a kalendáře a zaškrtávejte: sobota 27. listopadu 2010 od 10:00 hodin v Malém sále Městské knihovny v Praze (Mariánské náměstí 1, Praha 1). Ale, ale – Františku – my vidíme, že si nic nezaškrtáváš. Tak pozor, aby oni nepřišli za tebou!

Čekáte na pobídku, PROČ byste měli na Minicon dorazit? A co taková jména jako Honza Kantůrek, Františka Vrbenská, Leonard Medek nebo Leoš Kyša? Kromě toho příjemné místo přímo v centru Prahy, množství nových knih (včetně řady autorů, kteří vám je podepíší), výstava obrazů ve spolupráci s galerií Nemesis (www.galerienemesis.cz), tradiční literární workshop Jiřiny Vorlové a možná přijde i kouzelník. Nedílnou součástí je i vyhlášení výsledků literární soutěže Žoldnéři fantasie, takže půjde o jedinečnou příležitost, jak poznat budoucnost české literární fantastiky.

Jojo, a pořád čekáte na to, kdo jsou ti tajemní oni. Nejsme škrti, tak to prozradíme: přeci vlkodlaci, elfové, trpaslíci, víly a všemožné další bytosti, které zůstávají většinou našim zrakům skrytí. Uslyšíte o nich z úst skutečných odborníků – a o některých z nich se dokonce tvrdí, že jsou víc bytostmi, o nichž budou hovořit, než obyčejnými lidmi.

Minicon patří mezi první cony, které u nás vznikly, tehdy pořádané oficiálně nejstarším klubem: Klubem Julese Verna. Dnes se pořádání podílí kromě KJV (kjv.wz.cz) i nakladatelství Straky na vrbě (www.straky.cz) a Městská knihovna v Praze (www.mlp.cz). Přijďte se podívat, že ani po letech neztratil Minicon nic ze svého elánu. V sobotu 27.11.2010 od 10:00 hodin.

Přidat komentář