MEJLEM: Jak na Tricon 2010

Článek od: Anonym - 22.08.2010

Zdravíme všechny, kteří si najdou čas a zavítají do Českého Těšína/ Cieszyna na Tricon 2010.

Autem

Dovolujeme si všem doporučit jet po čtyřproudovce R 48 z Frýdku Místku na Český Těšín a Polsko. A to i ze směru od Slovenska resp. od Jablunkova a Třince, taktéž třetí možností od Karviné.

Na čtyřproudovce budete ignorovat všechny nabídky na sjezdy do ČT a přijedete až ke kruhovému objezdu. Stále pojedete na Polsko a tedy jakoby rovně. Brzy budete nad údolím a vpravo už uvidíte oba Těšíny. Pozor je tam padesát a občas měří. Cestou do kopce vjedete do Polska. Není potřeba žádné známky. Objedete vlastně obě města a prvním sjezdem odbočíte vpravo (ale opravdu sjezdem, ne odbočením na parkoviště). Do Cieszyna sjíždíte z kopce, minete hřbitov, pak je velký kruhový objezd, na něm jakoby rovně a zanedlouho přijedete k dalšímu kruhovému objezdu. Vjíždíte na šestce a vyjedete na devítce, čili jako kdybyste odbočovali vlevo, a cca po 300 metrech už budete u rohu areálu Slezské university.

Vážení, na čtyřproudovce nemůžeme umístit naše směrovky, ale v městě vás již povedou. Sledujte http://tricon.info/?lang=cs

Vlakem

Nejlépe jet vlakem, který staví v Českém Těšíně, kdo ale pojede třeba pendolinem, musí přesednout na vlak Opava Český Těšín, tyto vlaky jsou velice pohodlné a jezdí často, prakticky každý vlak má tady přípoj na ČT.  V Těšíně vyjdete z nástupiště podchodem a měli byste narazit přímo na náš informační stojan. Kdo si zamluvil ubytování v hotelu přes KLF Ostrava, půjde do hotelu Central, kde si uloží věci a obdrží instrukce jak dál k akreditaci. Ostatním doporučujeme jít přímo z podchodu rovně kolem hotelu Piast – po Střelniční ulici. Po krátké chůzi odbočíte první doleva a přijdete k polskému gymnáziu, kde je herní část Triconu a také společné ubytování. Tady si odložíte věci a dostanete instrukce jak dál k akreditaci. Ti, kteří máte ubytování na Akademikách, nebo individuálně, dostanou pokyny, kde nasednout do triconovského autobusu, případně do conového taxíku směrem do areálu Slezské university.

Autobusem

Autobusové nádraží je vedle vlakového, ale dále od centra. Musíte tedy podchodem pod kolejemi a dále totožně jako cestující vlakem.

Další pohyb městy

Obě města rozděluje hraniční řeka Olza. V centru jsou dva mosty, oba jsou jednosměrné. Do Polska se dostanete kolem vlakového nádraží. U hotelu Piast odbočíte vpravo na Střelniční ulici a kolem Střelnice, kde bude program v Jazz klubu, přijedete k mostu Svobody – může se jen do Polska. Pokud za mostem a tedy v Polsku odbočíte vlevo a pojedete souběžně s řekou, po cca 500 metrech přijedete k mostu Přátelství (Družby) a ten je určen jen pro vjetí do Česka. Pojedete kolem kavárny Noiva a kina Central, pak hotelu Central, nádraží, hotelu Piast, Střelnice a zase mostu Svobody znovu do Polska. Na areál university musíte rovně, když odbočíte třetí ulicí po mostě vpravo (je výběr jen vlevo a vpravo a před vámi je kostel), další hned vlevo, pak rovně ke kruhovému objezdu, na němž jakoby rovně a po cca 300 metrech jste na rohu areálu Slezské university. Tato trasa se jeví nejlepší i pro pěší pohyb na přednášky.

Povedou vás směrovky. Každý místní vám ukáže kam jít. Trasa pěšky volnou chůzí cca 20 minut.

Ve svých materiálech budete mít přehlednou mapku i rady co dělat, když náhodou trochu odbočíte ze správného směru. Taktéž budete mít informace o conové busové dopravě a conových taxících.

Pavel Poláček

Přidat komentář