SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: Jana K. - 16.07.2022

I přes to, že komiksy nečtu, jejich filmové a seriálové verze doslova "žeru". Pravidelně si pouštím snad celý Marvel Universe od začátku do konce, popořadě, na přeskáčku, prostě jak mám chuť, a některými filmy od DC taky nepohrdnu. Co mi ale v poslední době doslova vzalo vítr z plachet, je Peacemaker. A pokud si stejně jako já ulítáváte na praštěných a zároveň akčních věcech, tenhle podivný chlápek se vám bude líbit.

A nebo taky ne.

Tato osmidílná série z režie Jamese Gunna je spin-offem k jeho Sebevražednému oddílu z roku 2021. Po zhlédnutí téhle, řekněme, bizarnosti jsem si pomyslela, že Peacemaker bude to poslední, co si při znuděném večeru na HBO Max pustím, ač jeho postava byla v podstatě to jediné, co mě na šíleném Oddílu bavilo (fanoušci jistě odpustí). A protože už jsem opravdu všechno koukatelné zkoukla, dala jsem mu šanci. Sice s tikem v oku, ale nakonec jsem to „Přehrát“ přece jenom zmáčkla.

A nestačila jsem se divit. Úvodní scénku, kde herci tančí na skvělý song Do You Really Wanna Taste It? od norské glammetalové/glamrockové kapely Wig Wam, si pouštím snad pokaždé, když se o mě pokouší chmury. Vlastně celý soundtrack stojí za to, jste-li podobně jako já fanoušky rockových pecek.

Herecké obsazení také není k zahození. Za zmínku rozhodně stojí supervtipný John Cena v hlavní roli. Skvěle vystihl nadmíru arogantního a lehce jebnutýho, svaly nabušenýho Peacemakera, který věří v mír i bez ohledu na to, kolik mužů, žen a dětí bude muset zabít. Jeho emotivním výlevům se budete chtě nechtě smát (no dobře, chvílemi mi ho bylo i líto...) a možná vás zahřeje u srdíčka, že u toho někdo vypadá komičtěji než vy. Jo, a toho objímacího orla Eaglyho jsem mu dost záviděla. Taky bych jednoho chtěla!

Nesourodou partu, která se snaží zachránit svět před těžce rasistickým padouchem White Dragonem (Robert Patrick), jenž je zároveň Peacemakerovým otcem, a mimozemským invazivním druhem motýlů, doplňuje komik Steve Agee v roli Johna Economose, Danielle Brooks jako Leota Adebayo, Jennifer Holland jako Emilia Harcourt a Vigilanta si střihl Freddie Stroma.

Nutno dodat a zvýraznit, klidně i třikrát podtrhnout, že Peacemaker není pro každého. Na dnešní korektní dobu je tenhle nekonvenční seriál –⁠ navazující tam, kde Sebevražedný oddíl skončil –⁠ plný rasistického, sexistického a místy lehce (dost) stupidního humoru, nad kterým když příliš hluboce nepřemýšlíte, tak vás dokáže i rozesmát (ovšem pouze v případě, že vám takové vtípky nejsou cizí). Samozřejmě nechybí notná dávka akce, trocha (litry) prolité krve a vcelku zajímavá zápletka.

Suma sumárum, Peacemaker je rozhodně nevšední podívanou. Je to akční, vtipné, koukatelné a... a prostě jiné. Divné.

A ke všemu ta boží hudba! Už jsem ji zmiňovala?

 

Komentáře

Peacemaker mě překvapil tím, jak moc dobrej byl. Většinou nemám ráda humor, který tam ukazovali, ale Gunn má skvělý způsob, jak ho přenášet, takže jsme se doma řáchali a těšili na každou epizodu. Fakt povedená věc.

Zdar a Sílu přeje Kadet

Zcela souhlasím! Obvykle ten typ humoru, co se tu vyskytuje, nevyhledávám, ale v Peacemakerovi mi do slova a do písmene sedl. Ale zase přítel, který naopak tenhle humor většinou "žere", tak nedal ani jeden díl... Neocení kvalitu, tse. ;))

Jana K.

Přidat komentář