LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

UKÁZKA: Simon R. Green, Nevěsta byla v černé kůži

Článek od: Anonym - 22.05.2012

Hluboko v tajném srdci Londýna se pod příkrovem věčné temnoty skrývá Noční strana. Je tady pro všechny, které svědí něco, co nutně potřebuje poškrábat. Ale vězte, že do ní vstupujete na vlastní riziko. Její veselí obyvatelé totiž mohou být stejně nelidští, jako jejich chutě...

UKÁZKA: Simon R. Green, Šance pro ducha

Článek od: Anonym - 13.06.2011

Polní agenti institutu jsou ti nejlepší z nejlepších. J. C. Chance: bystrý, odvážný, šarmantní a skoro nesnesitelně arogantní. Melody Chambersová: mimořádně talentovaná technočarodějka a technocvok udržující v chodu všechno to antinadpřirozené zařízení, které ke své práci potřebují a Štístko Jack Palmer: telepat s vážnými sklony k depresím, poslední člověk na světě, skrze jehož hlavu by někdo chtěl putovat. Jejich aktuální úkol: prošetřit masové strašení ve stanici londýnského metra Oxford Circus.

UKÁZKA: Simon R. Green, Srdečné pozdravy z pekla

Článek od: Anonym - 30.01.2011

Není to žádná procházka podělanou zahradou, být Droodem - jedním z rodiny, která vás lidičky brání před tvory noci, co si na vás brousí zuby už pěknou řádku staletí. Nejsme zrovna oblíbení - těmi, kterým pravidelně nakopáváme zadek ani nevděčným lidstvem, a vlastně se nemáme moc rádi ani mezi sebou. A teď je Matriarcha mrtvá. Zavražděná. Možná někým z nás. Možná ne.

RECENZE: Simon R. Green, Hodný, zlý a nevyzpytatelný

Článek od: Jan Žlebek - 14.10.2010

Ukončete, prosím, výstup a nástup, dveře se zavírají. Linka směrem Noční strana je připraven k odjezdu, příští stanice: Hodný, zlý a nevyzpytatelný. A ještě něco, dámy a pánové. Držte si klobouky, bude to jízda. Cože? Že naprosto netušíte, kam to jede? Že jste předchozích devět zastávek série o Johnu Taylorovi prospali? No nevadí, uděláme si takový malý orientační rychlokurz a než vystoupíte, budete mít informační minimum k přežití. Protože cestujete na místo, kde na zatoulané ovečky nečekají jen vlci.

UKÁZKA: Simon R. Green, Hodný, zlý a nevyzpytatelný

Článek od: Anonym - 12.05.2010

Na Noční straně – ve skryté oblasti uprostřed Londýna, kde se čas zastavil na třech hodinách po půlnoci a slunce nikdy nevychází – kráčí ulicemi noční můry ve vypůjčených tělech a ne všechno, co na vás pohlédne lidskýma očima je doopravdy člověk. Ale koho to zajímá, v noci, která nikdy nekončí? Mne ano. Jsem John Taylor, soukromý detektiv obdařený talentem nacházet věci a lidi; díky tomuto svému nadání jsem dost bohatý, abych si případy vybíral a mohl pomáhat těm, které Noční strana sežvýkala a zrovna se je chystá vyplivnout.

Přihlásit se k odběru RSS - S. R. Green