Smrdutý kojot, Vesmír rozhodl jinak a nakladatelství Canc

Článek od: Redakce - 23.08.2022

Po úspěšném vydání knihy Bedny – Zabít sráče! se autorka rozhodla pro vlastní cestu při vydání další knihy, kterou je Smrdutý kojot (Rosana Zvelebilová, červen 2022). K té příležitosti si založila nakladatelství Canc, které cílí na minority (například na sadomasochisty, LGBT a podobně), a to bez ohledu na žánr knih. Obecně bude vydávat „pohádky pro dospělé“, pod čímž si mohou čtenáři představit spíš než porno pohádkové příběhy s přesahem do jiných žánrů. A zrovna fantastika nebo sci-fi jsou takové pohádky pro velké čtenáře.

Smrdutý kojot je sice western, ale nepostrádá romantickou linku, akční scény, trochu krve, humoru či BDSM. Stejně jako Bedny je Smrdutý kojot nezvykle graficky zpracovaný – citoslovce jsou v akčních „bublinách“, děj doprovází ilustrace a sem tam je vložená celá komiksová stránka. Čtenář by měl mít z knihy komplexní požitek plný zábavy a nečekaných překvapení. První tři kapitoly jsou k přečtení na odkaze: https://www.canc.cz/poctenicko/ a na konci července bude dokonce tato kniha v elektronické podobě zdarma.

Mezi další knihy v edičním plánu nakladatelství Canc patří (Ne)spoutaný Vlk (Lobo Selvaggio, srpen 2022) – příběhy ze života sadomasochisty nebo Idea.Lid (La Sacra, září 2022) – značně depresivní komiks.

Pro milovníky sci-fi máme v edičním plánu Vesmír rozhodl jinak (Theresa Black, srpen 2022), jehož paralelní dimenze jsou dokonale promyšlené do posledního detailu a děj nepostrádá sarkastickou až nihilistickou romantickou linku.

Pro fanoušky hororu máme sbírku drubblí Jedno sto skořápek (Pavel Skořepa, Danica Pružincová = ilustrace, srpen 2022).

Snad se bude nové nakladatelství Canc odvážnějším čtenářům líbit, bavit je a uspokojovat. A to nejen vydanými knihami, ale i doprovodným programem, jakým jsou „kreslící strýmy“ každé úterý na kanálu Canc, videa, obrázky a další extra zážitky. A v neposlední řadě e-knihy, třeba i zdarma.

Anotace Smrdutý kojot:

Smrdutý kojot je jako superhrdina Divokého západu ‒ všichni vědí, že je nejlepším lovcem odměn, ale málokdo zná jeho pravou identitu. Morgan Tyler toho vesele využívá, dokáže se vetřít do blízkosti stíhaných zločinců a má stoprocentní úspěšnost v jejich dopadení. Všichni doufají, že bude tím, kdo dostane nejnebezpečnějšího banditu Benita Redburna. Jeho banda už vypálila do základů nejedno město a předcházejí ji zvěsti o její bezcitnosti. Do toho se nechtěně přimíchá Winton Lawn, slušný starosta malého města, kterého nepřestává překvapovat fakt, že ho chtějí všichni zabít. Poté, co unikne hrobníkovi z lopaty, se snaží v nastalém chaosu najít lásku a přátelství, což z něj dělá ještě většího podivína. Román spojuje western, LGBT tématiku, BDSM a absurdnost, se kterou se tři hlavní hrdinové, Benito, Morgan a Winton, potýkají. Je to příběh plný překvapivých zvratů, tvrdosti věhlasných zabijáků, ale i humoru, nečekané lidskosti a šokujících odhalení.

 

Anotace Vesmír rozhodl jinak:

Riva má života plné zuby. Už dlouho cítí, že sem prostě nepatří a tento pocit každým dnem jen sílí. Důvod snažit se není. Možná kdyby se narodila v jiné době, zemi, dimenzi… možná by to bylo jiné. Možná i lepší.

Ovšem ve chvíli, kdy sama se sebou svádí finální boj, zda zůstat nebo už konečně zmizet, naráží na cizince, který nepatří do jejího života a vlastně ani vesmíru, ale právě pro něj Riva

znamená základ všeho. Může se osud přeci jen plést, nebo je vše předem dáno bez možnosti změn?

 

Anotace Jedno sto skořápek:

Mít v lednici kousek z každého hosta včerejší hostiny… Nebo přemýšlet, jaký převlek na halloweenské koledování zvolit, když jste vlastně zombie… Nebo se dohadovat s šéfem, zda si vzít dovolenou, a následně zjistit, že jste vlastně vy ten šéf… Normálka! V drabblích, neboli povídkách o max. sto slovech, se může stát naprosto cokoliv. Maličká knížka z pera Pavla Skořepy je doprovázena úžasnými ilustracemi Danici Pružincové a přinese vám mnoho zábavy, napětí, překvapení a možná i znechucení.

 

Anotace Idea.Lid:

Vítejte v alternativně hybridní budoucnosti plné létajících dronobotů a velorexů. Lidé v této době vyměnili svobodu za pohodlí, nechali si ukrást paměť a ba co víc – ustoupili zlu a nechali se zahnat do stínu. Tam, po delší době, vše začne pomalu ale jistě hnít.

Blaničtí rytíři nepomohli. Pérák maximálně škodil náckům a Batman si poletuje v Gothamu. Ale kdo zachrání nás? Zde? Před námi samotnými?

28. září 2089 vyvrhne Praha záškodníka, který dostane poslední šanci ukázat lidem, že jim již nepatří ani jejich vlastní myšlenka. Dokáže to?

Napínavý příběh plný lží z pera F. Burdycha je zpracován dechberoucími malbami La Sacry a přináší čtenářům neopakovatelný zážitek i sběratelský klenot v podobě originálního komiksu.

 

Anotace (Ne)spoutaný Vlk:

Pan Vlk se drží motta: „Člověk v životě většinou nic neplánuje dopředu, ale život plánuje za něj.“ Ten jeho se docela vyřádil, což způsobilo Vlkovo jiné vnímání světa plného nástrah, strachu, touhy i sexu. Dá se říct, že pan Vlk nyní žije dvojí život. Stejně jako ostatní lidé chodí do práce, jí a spí, avšak za zavřenými dveřmi se oddává BDSM hrátkám.

Žurnalistka Romana chce, aby jí pan Vlk tyto dveře pootevřel a nechal ji nahlédnout do života sadomasochisty. Vnutí se na návštěvu do jeho domku na Moravě a začne vyzvídat.

Když se pan Vlk prořekne, že: „Člověk, který by o tom chtěl psát, by to měl sám zažít,“ Romana kupodivu souhlasí s tím, že se na deset hodin stane jeho hadrem na podlahu. Avšak za podmínky, že si poté pozice prohodí.

Pan Vlk, při názorné ukázce, co obnáší BDSM, pouta, obojky i latex, vypráví Romaně své zážitky z minulosti. Některé si však nechává pro sebe jako krásné vzpomínky na předchozí vztahy.

Kniha (Ne)spoutaný Vlk není výkladem nejdůležitějších pojmů ze světa BDSM pro neznalé jako v učebnici, ani bezduchá erotika, naopak odkrývá velmi zajímavý život lidí s vášní pro hry a v neposlední řadě dobrotivé srdce pana Vlka, který v hledání lásky a souznění prožíval různé peripetie i dobrodružství. Podaří se mu najít tu pravou? A co když Romana není ta, za koho se vydává?

Přidat komentář