CO CHYSTÁ NAKLADATELSTVÍ MYTAGO

Článek od: Redakce - 18.03.2020

Jste hráčem gamebooků? Pak nejspíš budete mít doma od Mytaga minimálně jednu knížku. Jaro/léto 2020 přinese několik příjemných překvapení. Krátce před Vánoci 2019 vyšlo nové vázané vydání Alenčiny noční můry v Říši divů od Jonathana Greena se zbrusu novou obálkou a připravuje se nový gamebook od stejného autora, ještě šílenější, v němž si hráč bude moci vybrat z několika postav (včetně záporáků!), za které bude moct hrát, přičemž každá zvolená postava posune příběh svým vlastním směrem. Další hrací kniha se chystá od Swena Hardera, autora nejtlustšího gamebooku všech dob, Rytíře temného slunce. Tentokrát ale Swen Harder hráče nezavede do drsné fantasy říše, ale do (neméně drsného) světa metalu.
Na druhé pololetí se připravuje sandboxové, survivalové RPG, Zapovězené země, kde hráči nehrají za hrdiny, kteří se vypravují plnit úkoly určované někým jiným, ale jejich postavy jsou tuláci a ničemové odhodlaní zapsat se do historie prokletého světa.

V plánu je rovněž vydání čtvrtého dílu epické beletristické série o Osamělém Vlkovi a již 13. gamebookové dobrodružství Osamělého vlka, Prokletí z Ruelu, po němž bude následovat 14. a 15. díl. Připravuje se také dotisk dobrodružné hry na hrdiny na motivy slavné série, Lone Wolf Adventure Game. A nejlepší nakonec: Bude limitovaná edice prvních pěti dílů gamebooků ze světa Lone Wolf v pevné vazbě s exkluzivníma obálkami od Alberta Dal Laga.

Čtenáře pak jistě potěší povídková sbírka z Asterionu, jejímž společným motivem bude sílící moc panteonu temných bohů. A možná se ve sbírce objeví i oblíbená psionička, zrzka Magnólie.

CHYSTANÉ GAMEBOOKY:

Jonathan Green: OZ
Anotace:
Oz je zvláštní kniha. Je to brána do jiného světa, podivuhodné Země Oz. Kromě knihy samotné budeš potřebovat tužku, gumu a dvě kostky (nebo balíček hracích karet). S těmito věcmi spolu s jednoduchými pravidly převezmeš roli jedné z postav z Čaroděje ze země Oz od L. Franka Bauma. Tvým úkolem bude ve zbrusu novém dobrodružství znovu zachránit svět.
Štvána Zlou čarodějkou z Východu, kde žijí Okřídlené opice, a doprovázena svými přáteli Strašákem, Plecháčem a Lvem, vydává se Dorotka do Smaragdového města. Svedeš odhalit tajemství Zlého čaroděje ze Země Oz, zatímco tvůj nepřítel nikdy nespí? Ty sám budeš rozhodovat o tom, kudy se vydat, jaké nebezpečí cestou podstoupit a s jakými nepřáteli bojovat.
To, zda ve svém dobrodružství uspěješ, nebo dojdeš neblahého konce “tam někde za duhou”, závisí na tvých rozhodnutích. Jsi připravený vrátit se do Země Oz?

Podrobnější informace knize:
https://www.mytago.cz/chystame/oz

 

ASTERION:

Kolektiv autorů: Úsvit nových bohů
Anotace:
Nad Asterionem se stahují mračna. Moc Sedmnáctky slábne a na výsluní se dostává nový panteon bohů, Temná desítka. Lidé se ve snaze zajistit si klidný spánek či v honbě za penězi a mocí uchylují do náruče temných božstev. Podaří se Sedmnáctce urovnat sváry a sjednotit se dříve, než na loutnách bardů dozní poslední tóny žalozpěvu o pádu Starých bohů?
Meabor – bůh strachu, děsu a hrůzy, Sarapis  – bůh chaosu a vrtkavého štěstí, Dreskan –  bůh pomsty a kruté spravedlnosti, Ndangawa –  bohyně šílenství, běsu, boje a zuřivosti, Šin  – bůh krvavě vykoupených vědomostí, Inaka –  bohyně živelných pohrom, Gwi – bohyně klamu, snů, proradnosti a křivých slibů, Ynnar Rút –  bohyně smilstva, obžerství a perverze, Sandol Kah –  bohyně slabosti, trýzně a bolesti. A nakonec Temná kápě, věčně zahalená pod rouškou tajemství.
Deset asterionských příběhů, které spojuje jediný vypravěč – samotný Khar Démon, zosobnění veškerého zla na Asterionu.

 

VYŠLO PŘED VÁNOCI:

HRA NA HRDINY:

Jonáš a Kryštof Ferencovi: Hrstka
Anotace:
Ve hře na hrdiny Hrstka se ujmete role pilotů RAF během slavné bitvy o Británii. Ti nastupují k perutím ve chvíli, kdy se vše zdá být ztraceno. Hitlerovy nacistické hordy převálcovaly Evropu, roztrhaly Československo, Polsko a za pochodu rozdrtily Francii a britský expediční sbor. Po evakuaci u Danquerqe nyní stojí Velká Británie osamocena, zatímco na březích severní Francie se shromažďují německé armády a připravují vylodění do Anglie.
Přečíslená a oslabená RAF bojuje zoufale proti doposud neporažené nacistické válečné mašinérii a německým letcům, kteří doposud kráčeli od vítězství k vítězství. Vaši piloti budou muset bránit britská města před bombardováním a bojovat o leteckou nadvládu. Pokud selžou, poslední bašta svobodného světa padne. Začíná slavná bitva o Británii. Jen málo letců se ale dožije jejího konce, protože ztráty v řadách pilotů jsou vysoké...
Na poli lidských konfliktů ještě nikdy nevděčilo tolik lidí za tak mnoho tak nepatrné hrstce.
Winston Churchill, 20. srpen 1940
Ke hře budete potřebovat: tuto příručku, listy papíru na záznamy a 3 šestistěnné kostky pro každého hráče. Dále dva druhy libovolných žetonů (únikové a výškové) - lze je nahradit např. mincemi. A nakonec figurky, které budou reprezentovat letouny hráčů a jejich protivníků.
Knihu se slevou si můžete objednat zde: https://www.fantasyobchod.cz/hrstka-prirucka

 

GAMEBOOK:

Jonathan Green: Alenčina noční můra v Říši divů
Anotace:
Mnoho let po událostech Alenčina dobrodružství v Říši divů a za zrcadlem se Alenka ocitá zpět v Říši divů. Je na ní, aby zachránila svět hracích karet a mluvících zvířat od stále více a více pomatené Srdcové královny.
Co by se stalo, kdyby se Alenka nenapila z lahvičky popsané cedulkou “Vypij mě“, nebo kdyby si nedala s Kloboučníkem, Březňákem a Sedmispáčem čaj? Nyní to můžeš zjistit! V knize totiž budeš právě ty rozhodovat, kterou cestou se Alenka dá, které riziko podstoupí a se kterými podivnými obyvateli říše divů bude bojovat. Jsi připraven znovu vstoupit do králičí nory?
Knihu se slevou si můžete objednat zde: https://www.fantasyobchod.cz/alencina-nocni-mura-v-risi-divu-vazana

 

LONE WOLF – BELETRIE:

Joe Dever, John Grant: Meč Slunce
Anotace:
V Sommerlundu zuří válka a armády Temného pána Zagarny se přibližují k hlavnímu městu Holmgardu. V nejtemnější hodině může před zkázou uchránit Sommerlund jen jediná věc, síla Sommerswerdu, Meče Slunce.
Osamělý Vlk, poslední rytíř z řádu Kai, je králem Ulnarem vyslán, aby přinesl tuto magickou zbraň z Durenoru. Dokáže splnit poslání a zachránit svou vlast, když jej na každém kroku pronásledují zvědové Temnoty?

Knihu se slevou si můžete objednat zde: https://www.fantasyobchod.cz/mec-slunce

Více informacích o našich knihách: www.mytago.cz
https://www.facebook.com/mytago.cz/

 

Obsah tohoto článku je převzat z tiskové zprávy nakladateství Mytago.

Přidat komentář