EDITORIAL: Únor nebílý Comic-Con posílí

Článek od: Monika Slíva - 11.02.2020

Ve víru lednových událostí jsem dočista zapomněla, že jsem šéfredaktor a ten editorial za mě nikdo nenapíše. To by se do budoucna učitě stávat nemělo...

Jak vidno z názvu, pranostiky zkrátka přestávají platit a můžeme si z nich tak leda dělat legraci. To je koneckonců nejspolehlivější reakce českého národa na cokoli. Naprosto na cokoli. Vtipkujeme o Grétě, o metylalkoholové aféře, o politice i o vichřici a fantazáckých meme jsou plné internety. A krom toho ještě minimálně příští týden bude éterem v naší sociální bublině doznívat ohlas nejočekávánější živé akce roku. I Sarden vyslal své vojsko (mě) do boje a reportáž bude! V souvislosti s Comic-conem chystáme ještě jeden publicistický počin, ale zatím nesmíme ani naznačovat, tak se nechte překvapit. Určitě poznáte, o čem teď byla řeč, až titulek uvidíte. Doufejme, že ještě v únoru.

Jistě jste si všimli, že jsme oživili Literární vyhlídky a nahlas doufám, že ta resuscitace nebude mít jepičí existenci. Nová sloupkovitá rubrika Nedělník už se pyšní dvěma přispěvateli, redakčním Honzou Křečkem a hvězdnou Kristýnou Sněgoňovou, a v únoru se můžete těšit ještě na jeden redakční. O největším lomcováku měsíce bych teoreticky měla psát až v březnu, ale když už jsem to zpackala s editorialem... pokud jste náhodou přehlédli silně kontroverzní zamyšlení od Eylonwai, věnujte mu pozornost a stejně tak i naprosto skvělé diskuzi v komentářích. Intenzivně se snažíme některé z přispěvatelů přesvědčit, aby svoje zasvěcené a kultivované názory a vhledy zpracovali do samostatných článků. Držte nám palce.

Kromě obvyklé dávky recenzí (Organická oprátka, komiksový Zaklínač, netflixovský seriál Drákula a další) a promo článků na produkci spřízněných nakladatelů připravujeme na únor minimálně jeden spisovatelký rozhovor a máme rozjednané výhledové vydání povídek od autorů, jejichž jména už mají zvuk. Ale to už tady naznačuju spíš březnovou produkci, takže ta jména si zatím opravdu nechám pro sebe. Co vám ale můžu prozradit, je fakt, že jsme oslovili Jasona Sanforda a vyžádali si souhlas s překladem a publikováním jednoho textu o R. E. Howardovi a je to, hmm, mňamka! A tohoto článku se spolehlivě dočkáte ve druhé polovině února, prochází poslední korekturou.

A málem bych zapomněla! Přelom druhého a třetího měsíce bude jako každoročně ve znamení vyhlášení výsledků ankety Kniha roku Sardenu – to podle toho, jak nejdůležitější článek tohoto počinu, Honza Křeček, bude stíhat.

A to by vám na nejkratší měsíc v roce, i když je letos o dvacet čtyři hodin delší, mohlo stačit, co myslíte?

Vaše Slíva

 

Přidat komentář