Nový komiksový titul z nakladatelství Epocha

Článek od: Redakce - 09.06.2019

Pac a Pussy jsou dvě kočky z Facebooku, kde udělaly kariéru jako sarkastické existencialistické mrchy, které máte chuť umazlit k smrti. Úderné, nestydatě zábavné, ale zároveň vypovídající o podstatě života, vesmíru a smyslu existence misky na kočičí žrádlo. Poprvé na papíře a s hromadou bonusů, které se na Facebooku neobjevily a nikdy ani neobjeví. Knihu můžete navíc využít jako podestýlku pro křečka, ubalit si z ní cigarety nebo ji dát na hraní kočkám.

Dnes jeden z českých kultovních webkomiksů Pac & Pussy vznikl v roce 2017 na Facebooku. Stál za ním reklamní textař a muzikant Albrecht Smuten, který udržel ďábelské tempo publikovat jednou týdně nový strip. Dvě kočky komentující otázky života, smrti, duchovna i běžných lidských starostí z pohledu koček se staly okamžitě fenoménem, který obletěl Facebook tam a zpátky. Jejich humor totiž nestojí na komentování aktuálních, a tedy pomíjivých událostí, ale na úvahách, které dřív nebo později napadnou každého. Pac & Pussy ovšem témata našich životů brát s černým humorem a nadhledem, který je nejen nadčasový, ale dostane každého a ve své kategorii tak v Česku nemá srovnání. Nejvíc knihu, samozřejmě, ocení majitelé koček, protože podstatná část humoru Pac & Pussy se týká života koček a jejich specifického vztahu k lidem a světu.

V Nakladatelství Epocha právě vychází 1. vydání stripů Pac & Pussy Albrechta Smutena. Kniha je již k dostání na pultech knihkupectví a vyšla i v elektronické podobě.
E-shop: http://epocha.cz/detailknihy.php?id=948
E-kniha: https://www.palmknihy.cz/humor-satira/pac-pussy-184957

 Albrecht Smuten (* 1984)
Po studiu psychologie na Karlově univerzitě začal pracovat jako kreativec v malé reklamní agentuře. Kromě vlastního webkomiksu Pac & Pussy též spravuje oficiální facebookovou stránku Reformované Satanovy Církve. Je velkým fanouškem progresivního metalu a působí jako frontman, skladatel a textař kapely „Tvorba“. Má kočku, ale jenom jednu, a miluje svoji přítelkyni. Tu má taky jenom jednu.

Informace o knize
Titul: Pac & Pussy 

Kresba a scénář: Albrecht Smuten
Obálka: Albrecht Smuten
Formát: měkká vazba, 150 x 145 mm
1. vydání
88 stran  
Cena: 179 Kč
Nakladatel: Nakladatelství Epocha
ISBN: 978-80-7557-190-8

Komiks v Nakladatelství Epocha
Původní komiksy od českých autorů. Největší výzva Nakladatelství Epocha začala v roce 2019, kdy světlo světa spatřil akční komiks guru české fantastiky Františka Kotlety s názvem Bratrstvo krve – Hustej nářez. Naší ambicí je přinášet do komiksové krajiny české autory a ukázat, že i ve světě obrázků a bublin mají naši tvůrci co říct, ať už půjde o fantastiku, historii, nebo existencionální drama dvou koček, řešících otázky vesmíru, smyslu života a toho, proč se všechno dá vyřešit schováváním se do krabice od bot.

Nakladatelství Epocha
Kaprova 12/40, 110 00 Praha 1
www.epocha.cz
https://www.facebook.com/Nakladatelstvi.Epocha
https://www.facebook.com/FantastickaEpocha

Přidat komentář