KOMIKS: Kore Jamazaki, Čarodějova nevěsta 4

Článek od: Ivet Křenková - 14.11.2018

Čise stále pobývá u mistra Lindela v dračí říši, aby si vyrobila svou vlastní kouzelnou hůl. Lindel ale její návštěvu využije i k tomu, aby jí sdělil něco málo z temné minulosti Eliase. A samozřejmě to nebude nic moc pěkného...

Elias mezitím doma chřadne a všechno se mu bez jeho svěřenkyně a nevěsty v jednom zdá nudné a zbytečné. Čise ale s ničím neotálí – i po tajemství, které jí Lindel svěřil, se nemůže dočkat toho, až se opět doma uvidí s Eliasem. Proto hned po dokončení hole použije svou kouzelnou moc a doslova mu padne do náruče. Chvíli jí ale trvá, než se mu odhodlá svěřit se se svými pocity, proto se zabývá prací okolo domu. Míchá ozdravné nápoje pro obyvatele vesničky, stříhá vlnu z podivných bytostí, které sice nápadně připomínají ovce, ale umí létat a v neposlední řadě dostane dárek v podobě liščí kůže.

V pořadí čtvrté pokračování Čarodějovy nevěsty od mladé autorky Kore Jamazaki opět nepřináší žádné výrazné zvraty z hlediska vývoje příběhu, ale alespoň na úrovni vztahů se někam pomalu posouváme, což je vzhledem k extrémně pomalému tempu celé série plus. I tak je ale škoda, že autorka udržuje sérii prakticky v polomrtvém stavu.

Varování mistra Lindela mohlo konečně přinést nějaký větší přelom vzhledem k napínavému ukončení předchozího dílu, ale nestalo se tak. Autorka opět servíruje pouhý střípek talíře, ne celou hostinu, což je škoda a čtenáře to od jinak docela hezky zpracované série může postupně odlákat k něčemu akčnějšímu.

Když už se v Čarodějově nevěstě 4 dozvídáme alespoň nějaké informace, zpravidla nejsou příliš užitečné, nebo tak alespoň vypadají. Jamazaki se holt vyžívá v chození okolo horké kaše a začíná se zaměřovat spíše na romantickou rovinu příběhu. Nedělá to ale příliš násilnou formou, protože Elias už z principu věci moc nevyniká ve vyznávání citů, což je dobře. Příběh si tak zachovává i něco ze své podivnosti. U mistra Lindela se z Čise sice na chvíli stane nesympatická uplakaná holka utápějící se v sebelítosti a strachu z věcí, které jí absolutně nehrozí, zjevení draka Nevina ji ale nakonec popostrčí dopředu a této aury se rychle zbaví.

Kresba se drží své kvality. Na mangu je poměrně detailní a autorka si umí pohrát s vizuálem světa, který si vymyslela. Nejlépe z toho stále vychází postava Eliase, která na všech panelech vypadá prostě dokonale.

Pokud přistoupíte na tempo příběhu a nemáte zrovna náladu na akci, můžete si temnou romantiku Eliase a Čise docela užít i oblíbit. Jestli se ale rychle něco nestane, hrozí, že na sérii zapomenete a určitě si nepoběžíte do knihkupectví koupit další díl.

 

Čarodějova nevěsta 4
Scénář a kresba: Kore Jamazaki
Nakladatelství: Crew
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Rok vydání: 2018
Počet stran: 190
Cena: 199 Kč

Přidat komentář