Baltimore 3: Tajemný poutník

Článek od: Redakce - 13.09.2018

Tajemný poutník Baltimore
aneb
Hororové miniatury s příchutí beznaděje

Na začátku září vychází u nakladatelství Comics Centrum třetí díl komiksové série Mikea Mignoly Baltimore 3: Tajemný poutník.

Zatímco první dva díly série s podtituly Morové lodě a Prokleté zvony tvořily ucelený příběh sledující z větší části putování válečného veterána a lovce upírů lorda Baltimora za svým úhlavním nepřítelem Haigusem, třetí díl nabídne čtenářům několik kratších povídek, dokreslujících detaily a kontury temného baltimorovského světa.
Autoři scénáře, Mike Mignola a Christopher Golden, však hlavního hrdinu neopouštějí. Namísto pátrání po zlém upírovi se ale tentokrát spíše soustředí na epizody ze života prostých lidí, které potkává, a jež poznamenala válka a řádění temných nadpřirozených bytostí.
V souladu s vyzněním předchozích dílů čeká čtenáře i ve třetí části temná atmosféra plná víceméně krvavých hororů, lidských tragédií či v lepším případě happy endů s hořkou příchutí, to vše svou kresbou podpořil již tradičně Ben Steinbeck, zatímco barvy autoři opět svěřili  Daveu Stewartovi.

Komiks vychází u Comics Centra 5. září 2018 a čtenáři mají možnost si jej v nakladatelském e-shopu zakoupit s výraznou slevou.

Ohlasy na komiks Baltimore 3: Tajemný poutník:
„Podmanivý a drsný apokalyptický příběh z konce první světové války.“
Bloody Disgusting
„Tento horor plný násilí a krve, jenž společně vytvořili Mignola s Goldenem, je jen dalším dokladem toho, jak přínosná je jejich vzájemná spolupráce.“
Geeks of Doom

Anotace:
Na cestě za svou pomstou Lord Baltimore potkává pološíleného vědce, který se pokouší vyléčit vampirismus a stvoří ještě děsivější zrůdy. Zatímco náš hrdina nepřestává pátrat po zjizveném upírovi, jemuž dává vinu za veškeré zlo světa, jeho pronásledovatel – ďábelský inkvizitor – odhaluje svou temnou minulost.

O sérii Baltimore:
Baltimore je hororová komiksová série z pera Mike Mignoly, tvůrce Hellboye, a Christophera Goldena. Původně vyšel příběh lorda Baltimora roku 2007 v podobě ilustrovaného románu pod názvem Baltimore, or, The Steadfast Tin Soldier and the Vampire (Baltimore aneb Statečný cínový vojáček a vampýr, v ČR 2011). V komiksové podobě začal příběh vycházet roku 2010 u amerického nakladatelství Dark Horse.

Baltimore 3: Tajemný poutník a další příběhy
Autoři: Mike Mignola, Christopher Golden, Ben Stenbeck
Z anglického originálu „Baltimore: A Passing Stranger
and Other Stories“ přeložil Jan Kantůrek, vydává nakladatelství Comics Centrum
Vázaná s lesklým přebalem, 160 barevných stran
U nakladatele od 5. 9. 2018 do 19. 9. 2018 za cenu 359 Kč, dále pak 419 Kč, běžná cena 599 Kč
Kniha vychází 5. 9. 2018
Nakladatel knihu doporučuje pro věkovou kategorii 14+


COMICS CENTRUM vzniklo v roce 2003. Zakladatelé nakladatelství získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, jako je například Tomb Raider Archivy, Ragemoor, Drsná škola, Goon, Vrána, Hellboy Universum, Sin City, Želvy Ninja, 300 – Bitva u Thermopyl nebo Conan. V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro české vydání nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Vydání restaurovaného komiksu Drsná škola z roku 2013 bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství Dark Horse v USA. Od roku 2014 začalo Comics Centrum vydávat speciální velkoformátové sbírky komiksů tzv. „Kolosální knihy“. Doposud takto vyšly knihy: „Kurva velký Sin City“, „Hellboy: Pekelná knižnice kniha první“, „Hellboy: Pekelná knižnice kniha druhá“, „Kolosální Conan“, Arkwright Integral, „Witchblade“ a „Darkness“. S velkým ohlasem se setkala série „Myší hlídka“ a RPG „Myší hlídka: Hra na hrdiny“.
www.comicscentrum.cz

 

Přidat komentář